On yıllardır ilk kez “İsrail” milyonerler için en iyi 10 destinasyon listesinden çıkarıldı

On yıllardır ilk kez “İsrail” milyonerler için en iyi 10 destinasyon listesinden çıkarıldı

Ekonomide net giriş ve çıkışlarını vurgulayan bir rapora göre, . Gazze Şeridi'ndeki savaş ve işgalin küresel çapta reddedilmesi sebebiyle İsrail işgal kurumu on yıllardır ilk kez milyonerler için en iyi 10 varış noktası listesinden çıkarıldı

İngiliz şirketi "Henley & Partners" tarafından yayınlanan "Servet Göçü 2024" raporuna göre, "İsrail", on yıllardır ilk kez milyonerlerin göç ettiği ilk on ülke listesinden çıktı.

Raporda, yatırım yapılabilir serveti 1 milyon ABD Doları veya daha fazla olan yüksek net değere sahip bireylerin net giriş ve çıkışları vurgulanıyor.

Şirketin İsrail'deki kıdemli müşteri danışmanı Danny Marconi, "Devam eden savaş İsrail'in güvenli bir liman olarak imajını parçalamakla kalmadı, aynı zamanda ekonomik başarılarına da gölge düşürme tehdidinde bulundu" dedi.

Marconi, işgalci varlığın Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım niteliğindeki savaş nedeniyle artan uluslararası izolasyonuna dikkat çekerek, savaşın devamının "İsrail dışında işleri ve diğer çıkarları olan zengin yerleşimcilerin endişelerini artırdığını" belirtti.

Macroni, "Çatışma devam ettikçe bazı ülkeler İsrail'le diplomatik ilişkileri kesiyor, bu da İsrail pasaportuyla seyahat etmeyi giderek zor ve tehlikeli hale getirebilir" dedi ve İsrailliler için küresel hareketlilik ve bağlantının "tehlikede olduğunu" ekledi.

İngiliz şirketinin baş danışmanı, İsrail'in listeden çıkmasını, savaş olaylarının ne kadar hızlı bir şekilde böyle bir olaya yol açabileceğine atıfta bulunarak "depremsel bir değişim" olarak nitelendirdi.

Henley & Partners, İsraillilerden 2023'te yatırımlarından çıkma konusunda gelen taleplerde %232'lik bir artış olduğunu bildirdi; bu durum, riskleri azaltmanın bir yolu olarak yatırımlarını başka bir yere taşıma fırsatı arayan ve alternatif bir plana acil ihtiyaç duyan milyoner yerleşimcilerin sayısının giderek arttığını ortaya koyuyor.