Refah'ta İşgalcilerin Aracı Havaya Uçuruldu!

Refah'ta İşgalcilerin Aracı Havaya Uçuruldu!

Filistin direnişi, "El-Aksa Tufanı" destanının 291. gününde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesinde işgal güçlerine ait araçları havaya uçurdu.

Filistin direnişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yanıt olarak "El Aksa Tufanı" destanının 291. gününde işgal ordusuna karşı şiddetli çatışmalara girmeye ve nitelikli operasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Al-Mayadeen muhabiri Al-Mayadeen Salı günü, direnişin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batı eksenlerinde, özellikle de Tel al-Sultan mahallesinde şiddetli çatışmalara girdiğini doğruladı.

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail'e ait "D9" buldozerini hedef aldığını duyurdu. Olay "Al-Yasin 105" füzesiyle, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda gerçekleşti

Filistin İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları ise Holit, Yated, Sofa, Avishalom ve "Gazze sınırında bulunan yerleşim yerlerine yönelik roket saldırılarının hazırlık ve fırlatma aşamalarını belgeleyen görüntüleri yayınladı.


Ayrı bir operasyonda ise Şehit Ömer El Kasım güçleri Refah'ın batısındaki Tel El Sultan mahallesinde işgal güçlerini havan mermileriyle hedef aldı.


El Aksa Şehitleri Tugayları ise Nitzarim eksenindeki işgal güçlerine ağır kalibreli havan mermileriyle saldırdığını duyurdu.


Direniş operasyonlarıyla bağlantılı olarak İsrail medyası, Tel Aviv'deki Sheba Tel Hashomer Hastanesi'ne bir askeri helikopterin geldiğini kabul etti.

El KassamTugaylarıHan Yunus'un doğusundaki Bani Suhaila bölgesinde üç Merkava tankını ve bir D9 buldozerini El Yasin 105 ve Shawaz roketleriyle hedef aldı.
Taburlar ayrıca Rafah'ın batısındaki Tal al-Sultan'daki Al-Furqan mahallesinde bir Merkava 4 tankını El-Yasin 105 mermisi ve bir Shawwaz ant tak roketi ile hedef aldı.

ÇEVİRİ-TEVHİDHABER