Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Selam!

Bu Ramazan'da sanal alemde İslâmi bir sanal Medine ile bulaşacağız ve bu işin temelleri İstanbul'da atılıyor.
 
Dün 30 ülkeden katılan akademisyenler, kanaat önderleri bu konuyu tartıştılar..
 
"SalamWorld", dünyanın sağlıklı, güvenli ve haram olmayan içeriğe sahip ilk IT-Bilgi teknolojileri projesidir. SalamWorld sosyal ağı, dünya çapında İslâmi birikimi tanıtmak ve bunun yanında da Müslümanlar arasında bir iletişim platformu olmak üzere çok dilli, çok kültürlü boyutlarda tasarlandı.

"İslâm dünyasındaki en son siyasi ve sosyal değişikleri de göz önüne alırsak, SalamWorld projesi, yeni neslin ihtiyaçlarına güvenli ve zararsız bir biçimde cevap vermek için; siyasi olmayan, ticari amaçla kullanıcı dostu bir biçimde oluşturulmuştur. SalamWorld'ü dünya çapında sunmak aynı zamanda dünya kültürünü de İslâm Medeniyeti'nin birikim ve başarıları ile zenginleştirmek anlamına gelmektedir. SalamWorld, İslâm ülkelerinde IT-Bilgi Teknolojilerinin kullanımını da artıracaktır." deniyor davet mektubunun girişinde..
 
"Helal internet"den ibaret bir şey değil bu proje.. Sadece Müslümanlar arasında kullanılacak bir platformdan da söz etmiyorlar.. Müslümanların yapacağı bir iş olsa, daha çok İslâm ülkelerinde kullanıcısı olsa da aslında herkesin kullanımına açık bir platform olacak.
 
İlk aşamada 8 dilde yayın düşünülüyor ve ilk 3 yıl içinde 50 milyon kullanıcıya ulaşılması hedefleniyor.. İlk "tık" bu Ramazan'da gerçekleşecek..
 
Selamworld aynı zamanda bir iş ve eğitim platformu..
 
Açıklandığına göre SalamWorld bireylerin sadece internet üzerinden yazışıp anlaştığı bir proje olmayacaktır. Sosyal Ağ olmanın yanında vereceği hizmetlerle de farklı bir çığır açacaktır. SalamWorld sitesinde Online-Kütüphane, Online İslâm Ansiklopedisi, Online Danışmanlık ve Fetva, Online istihdam hizmeti, İnsani ve ailevi değerlere uygun online oyunlar, seyahat hizmetleri gibi hizmetler de bulunacaktır.
 
İnternet steril bir ortam değil.. Proje yöneticileri bunun farkında. İşleri de zor. Zaten bu proje sansür ve filitre projesi değil. Sonunda insanların beyninde ve kalbinde bir filitre yoksa teknik filitrelerin bir faydası olmayacaktır.. Korku ve savunma refleksi ile de bu işe soyunmuyorlar. Aksine, bu platform, dünyayla iletişime geçmek için bir zemin, bir fırsat olarak düşünüyorlar..
 
Geç kalmış, iyi bir proje.. Umarım başarılı olurlar.. Bu uzun soluklu bir iş. Bu gün yapılan projeler uygulamaya konulduğunda dünyada yeni projeler hayata geçmiş olabilir..
 
Işık hızıyla iş yaparken bilgi hataları, teknik hatalar da yaşanacaktır elbette. Ama bilgi otoyolunda kıran kırana bir rekabet yaşanırken, bu yarışta bizim olmamamız üzücü bir durumdu. Şimdi varız.. En azından içimizden birileri bu işe aday. Şimdi bu yarışta nerede olacağız ona odaklanmamız gerekiyor.
 
Bu tek başına bir grubun başaracağı bir iş değil. Hep birlikte seferber olmamız gerekiyor..
 
Selamworld'ün başarısı bizim, hepimizin başarısı olacak..
 
Bu yapı üzerinde sanal kütüphaneler, sanal sanat galerileri, sanal akademiler, dil okulları, Kur'an kursları, İlahiyat okulları, sanal müzeler, sanal iş platformları, gerçek olan ne varsa onun gerçek dünyada varolan somut eserlerinin sanal karşılığı bu dünyada varolacaktır.
 
Sanal borsa, sanal para.. Gerçeğinin yüzde bir maliyetine, yüz katı etkinlikte ve yüz katı hızlı ve yüz katı özgür..
 
Zaman ve mekan üzerinde salınabileceğiniz bir dünya hayal edin..
 
Bu "Alem"de cennet de-cehennem de bir tık ötede. Bu pencereden hangi dilde bağırırsanız bağırın dünyanın en uzak köşesindeki insanlar sizi duyabiliyor artık ve sizin ne dediğinizi de anlayabiliyor..
 
Dil, zaman ve mekan farkının ortadan kaldırıldığı bir dünyada yaşıyoruz.. Yeni bir dünya kuruluyor ve biz bu yeni dünyada yerimizi almaya hazırlanıyoruz..
 
Aklımızı vicdanımızla barıştırmak, insanı insanla barıştırmak, insanı tabiatla ve sonuçta Allah'la barıştırmak için yola çıkan dostlar hoşgeldiniz aramıza. Selam ve dua ile..
 
İlgilenenler için erişim adresi (yakında) www.salamworld.com

yeniakit

Bu yazı toplam 1634 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar