2023 ve 2024'te ülkeyi terk eden onbinlerce İsraillinin istatistikleri

İsrail işgal birimindeki Merkezi İstatistik Bürosu, geri dönme arzusu olmadan “İsrail”i terk etmeye karar veren İsraillilerin sayısında büyük bir artış olduğunu gösteriyor.

Bugün Pazar günü, İsrail işgal birimindeki Merkezi İstatistik Bürosu, İsrail medyasının "endişe verici" olarak nitelendirdiği, 2023 ile 2024 yılları arasında Aksa Tufanı'nın başlangıcından bu yana "İsrail"i terk eden İsraillilerin sayısına ilişkin verileri yayınladı. ”

İsrailli internet sitesi Yedioth Ahronoth, İsrail İstatistik Bürosu'nun verilerine göre 2023 yılında 55.000'den fazla İsraillinin geri dönmeden İsrail'den ayrıldığını, bunun aynı yıl yurtdışındaki en yüksek göçmen sayısı olduğunu belirtti.

İsrail İstatistik Bürosu, "7 Ekim 2023'te çıkan savaşın İsraillilerin 2024'te ayrılmasını teşvik edeceğini" bekliyordu.

Verilere göre, 2023 yılında yaklaşık 55.300 İsrailli ülkeyi terk etti ve yurt dışında sürekli ikamet hakkı elde etti; bu oran 1.000 kişi başına 5,7'dir; önceki yıllara göre hafif bir artış gösterdi.

Öte yandan, yıl içinde yalnızca 27.800 İsrailli İsrail'e geri döndü; bu oran 1000 kişi başına 2,9'dur; ayrılanların geri dönenlerden daha fazla olduğu negatif bir göç dengesi.

Veriler aynı zamanda İsrail'i terk eden erkek sayısının kadın sayısından fazla olduğunu da gösterdi; yani bu oran 1000 kadın başına 5,5'e kıyasla 1000 erkek başına 5,9'du.

Gidenlerin eğitim düzeyi yüksek.

Veriler ayrıca ayrılanların yüzde 58,8'inin yurtdışında, yüzde 41,2'sinin ise İsrail'de doğduğunu gösteriyor. 2023 yılında İsrail'den ayrılan yurt dışında doğanların yüzde 72,3'ü İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinden (eski İngiliz kolonileri), yüzde 8,7'si ABD'den, yüzde 4,2'si Fransa'dan ve yüzde 14,8'i diğer ülkelerden göç etti.

Veriler, İsrail'i en çok terk eden yaş grubunun, işgücü piyasasındaki ana yaş grubu olan 25 ila 44 yaş arasında olduğunu ve ayrılanların büyük bir yüzdesinin "özellikle teknoloji ve ekonomi gibi alanlarda akademik diplomaya sahip olduğunu" ortaya çıkardı. ”

Daha önce İsrail medyası, savaşın ilk altı ayında yarım milyon insanın İsrail'i terk ettiğini doğrulamıştı ; bu dönemde İsrail'e göç savaş öncesine göre çok daha azdı, bu da ayda yaklaşık 2.500 göçmen anlamına geliyordu.

Filistin direnişinin başlattığı “El-Aksa Tufanı”yla birlikte, İsrail medyası savaşın başlangıcından bu yana çok sayıda İsraillinin işgal altındaki Filistin topraklarını terk ettiğinden söz ederken, İsrail Yahudilerin tersine göçünde bir artış kaydetti.

"Uzun bir kavgaya giremeyiz."

Ayrı bir bağlamda, İsrail Kanal 12'nin askeri ilişkiler yorumcusu Nir Devuri şunları söyledi: “Şu anda belirsizlik anlarındayız, çünkü İsrail harekete geçme kararı aldı, ancak kademeli olarak harekete geçme. Bu, neden olan faaliyetlerin yürütülmesi anlamına geliyor. Her alanda ve her yerde Hizbullah'a bağlı ateş ve füze sistemlerine zarar veriliyor.

Dufouri, "İsrail'in uzun bir yıpratma savaşına girmesine izin veremeyeceğini" sözlerine ekleyerek, "Böyle bir savaşın, uluslararası meşruiyetin varlığı halinde, uzun sabır da dahil olmak üzere çok büyük zorunlulukları ve kısıtlamaları vardır."

Başkanlık seçimlerinin yaklaşması nedeniyle Amerikalıların olay yerinden uzak durduğunu, dolayısıyla İsrail'in fırsatlarının çok olmadığını ve bu konunun İsrail için iyi olmadığını da belirtti.

Filistin Haberleri

Filistin Direnişinden Hizbullah'a Tebrik Mesajı!
Kassam Tugayları Yanımızda Duranları Unutmayacağız
Hizbullah geliyor! Hayfa da alarma geçti!
Hamas: Bu Saldırının Sonuçları Olacak!
Gazze yangın yeri! İşgalci İHA'yla katliam yaptı, çocuklar paramparça oldu!