24 saat İçinde 40 Kişi Şehit Oldu!

Gazze Şeridi'nde İsrail katliamları ve suçları üst üste 347. gününde devam ediyor.

Al-Mayadeen'in Gazze muhabirinin doğruladığı bilgiye göre, son 24 saatte işgalcilerin saldırılarında 40'tan fazla kişi şehit oldu.

İşgalin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Gazze Şehri'nin güneyindeki Al-Sabra mahallesinde bulunan bir evi hedef alması sonucu biri çocuk ve biri kadın en az üç Filistinli şehit oldu; çok sayıda kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

İşgal uçağının Gazze şehrinin güneyindeki Deir Al-Balah'ın güneyinde yer alan El Baraka bölgesinde yerinden edilmiş kişilere yönelik bir çadırı hedef alması sonucu 2 Filistinli şehit oldu; çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail işgal güçleri ayrıca Gazze Şehri'ndeki Al-Zaytun mahallesinin güneyinde çok sayıda konutu havaya uçurdu.

Filistin Kızılayı'ndan sağlık görevlileri, İsrail savaş uçağının şehrin doğusundaki Al-Daraj semtindeki Al-Sahabe Caddesi üzerindeki bir evi bombalaması sonrasında çok sayıda yaralının Gazze'deki Al-Baptist Hastanesi'ne nakledildiğini belirtti.

İşgal uçakları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat Kampı'nın kuzeyindeki Yeni Kamp ve Al-Dawa mahallelerinde vatandaşların evlerine ateş açtı.

Al-Mayadeen muhabiri, İsrail bombardımanının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Bureij kampındaki birçok evi hedef aldığını bildirerek, Sivil Savunma'nın yaralı ve şehitleri tahliye etme sürecinde karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Yerel basında, işgalci drone'ların Bureij kampındaki 12. Blok'ta bir evi hedef aldıktan sonra ateş açtığı belirtildi. Saldırı sonucu yaralananları kurtarmaya çalışan ambulans ekiplerine de ateş açıldığı bildirildi.

Güney Gazze Şeridi'ne gelince, Al-Mayadeen muhabiri, Han Yunus'un kuzeybatısında bir İsrail helikopterinin füzeyle hedef alındığını bildirdi.

TERCÜME TEVHİDHABER

Filistin Haberleri

Filistin direniş grupları İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırganlığını kınadı
Gazze'ye hava saldırısı!
İsrail'in Sessiz Katilleri: Dronlar
344. Gün...
Hamas'tan Arap Birliği'ne çağrı