366. gün işgal, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye'yi bombalıyor

İşgal Cumartesi gecesi ve devam eden savaşın 366. gününün erken saatlerinde hedeflerini Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye'ye odaklıyor ve hedeflemenin yoğunluğu, sivil savunmanın hedeflenen çok sayıda evle başa çıkma kabiliyetini engelliyor. .

İşgalin Gazze Şeridi'ne karşı sürdürdüğü soykırım savaşının 366'ncı gününde Al-Mayadeen muhabirinin aktardığına göre hedefler kuzey bölgelerine odaklandı , öyle ki İsrail “ordu” bir saldırı başlattığını duyurdu. İsrail medyasında yer alan haberlere göre Cebeliye'ye kara operasyonu düzenlendi.

İşgalin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde özellikle cumartesi gününün son saatlerinde başlattığı baskınların yoğunluğu göz önüne alındığında, Sivil Savunma ekiplerinin "işgalin hedef aldığı çok sayıda konutla baş edemediğini" doğruladı. ”

İşgal uçakları, kuzeybatı bölgelerine ateş bantları fırlatmasına paralel olarak, ardı ardına baskınlarla Gazze Şeridi'nin kuzeydoğu bölgelerini hedef aldı.

Ayrıntılı olarak işgal, Cebeliye Kampı'ndaki Tel el Zaatar bölgesine baskın düzenlerken, topçu birlikleri kampın doğu ve kuzey bölgelerini bombalarken, evlere de sis bombaları attı.

Cebeliye'de bir evin işgalci bombardımanı sonucu Kamal Adwan Hastanesi'ne çok sayıda yaralıyla birlikte bir şehit ulaşırken, Abu Sharkh kavşağında İsrail drone'u tarafından hedef alınan en az 9 yaralının olduğu kaydedildi.

İşgal uçaklarının Jabalia kampının batısındaki El Faluga bölgesinde bir grup insanı hedef alması sonucu da yaralanmalar olduğu kaydedildi.

Ayrıca İsrail araçları Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beit Lahia kasabasının batı bölgelerini de hedef aldı.

Aynı şekilde İsrail topçu bombardımanı Gazze şehrinin güneydoğusundaki El-Zaytun mahallesinin güneyindeki Hasan el-Benna bölgesindeki Ayn Calut Okulu çevresini hedef alırken, işgal güçleri de Gazze şehrinin güneydoğusundaki El-Şemaa Camii yakınındaki bir evi hedef aldı. Mahalle aralarında en az iki çocuğun da bulunduğu çok sayıda kişinin ölümüne, bazılarının da yaralanmasına yol açtı.

İsrail saldırıları Gazze Şeridi'nin merkezine de yayıldı; kamptaki bir evi hedef alan işgal sonucunda çok sayıda yaralı Nuseyrat'taki El Awda Hastanesi'ne ulaştı.

İsrail'in Nuseyrat kampının batısındaki Çobani mezarlığı civarına düzenlediği top atışında çok sayıda kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Şiddetli bir İsrail baskını, Nuseyrat Denizi kıyısına yakın Wadi Gazze Köprüsü çevresini de hedef aldı. İşgal ayrıca Nuseyrat'ta Ebu Sarar kavşağı çevresine de baskın düzenledi ve kampın batısında Ebu Mualla topraklarında bulunan Suheyb bin Sinan Camii'ni bombaladı.

El Bureij Kampı’nda ise işgalin El Bureij Kampı’na yönelik top atışları sonucu şehit ve yaralılar kaydedildi.

Bütün bunlar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının 7 Ekim 2023'ten bu yana kaydedilen 41.825 şehit ve 96.910 yaralıya yükselmesinin ardından geldi.

Filistin Haberleri

Hizbullah, onlarca katil israil askerini imha etti
Hamas komutanı ailesiyle birlikte şehit oldu
Nuseyrat kampı ve Deyr el-Balah şehrinde siyonist saldırı
Kassam’dan, Nasrullah’a ithaf operasyon
İşgal rejimi, Batı Şeria'da Katliam Yaptı!