ABC Haber: Yemen'deki saldırılar nedeniyle ABD uçak gemisinin mürettebatı bitkin düştü

Amerikan ABC News kanalı, yaklaşık 9 aydır Kızıldeniz'de bulunan Amerikan uçak gemisi Eisenhower'ın mürettebatının, Amerika'nın bu konudaki iç anlaşmazlığı nedeniyle yaşadığı yorgunluğu anlatıyor.

Amerikan ABC Haber kanalı dün Çarşamba günü, ABD uçak gemisi "Eisenhower" mürettebatının, saldırı grubu ve yaklaşık 7.000 denizciyle birlikte, dokuz ay sonra "devam eden en şiddetli deniz savaşına" giriştiği "yorgunluk" hakkında konuştu.

Kanala göre, ABD ordusu ve savunma liderleri, uçak gemisinin Norfolk, Virginia'daki evine dönmesi durumunda savaş gücünü nasıl telafi edeceklerini tartışırken, bu durum bundan sonra ne olacağına dair zor soruları gündeme getiriyor.

ABC News, tankerin görev süresinin iki kez uzatıldığını, denizcilerin gemi etrafında turları sırasında yalnızca bir kısa mola verebileceklerine dair komik çizimler yayınladıklarını ve bazılarının daha uzun bir süre ülke dışında kalmaları emrinin alınabileceğinden endişe duyduklarını bildirdi.

ABC News'e göre, Pentagon'da liderler çekişiyor ve çetrefilli bir tartışmaya girişiyor. Peki, Eisenhower ve diğer üç savaş gemisini geri dönmeleri yönünde Donanma baskısına boyun eğecekler mi? Yoksa ABD Merkez Komutanlığının kendilerini orada daha uzun süre tutma çağrısına mı yanıt veriyorlar? Eğer gemiler ABD'ye dönerse, onun yerini ne alabilir?

Amerikalı yetkililerin "tüm seçenekleri incelediklerini ve önümüzdeki haftalarda bir kararın beklendiğini" söylediği aktarıldı.

ABC News'e göre Pentagon liderleri, Eisenhower olmadan Katar, Suudi Arabistan ve BAE dahil olmak üzere komşu ülkelerde konuşlanmış daha fazla Hava Kuvvetleri savaş uçağını kullanmak zorunda kalacaklarından endişe duyuyor.

Ancak birçok Arap ülkesinin, ABD'nin kendi topraklarından gerçekleştirebileceği saldırı türlerine "bölgesel hassasiyetler" nedeniyle uçuş kısıtlamaları veya başka kısıtlamalar getirdiğini belirtti.

Yemen Haberleri

Yemen Direnişinden Yeni Operasyon!
ABD-İngiltere Uçakları Yemen'e Saldırdı
Yemen Direnişi ABD Gemisini Balistik Füze ile Vurdu!
Yemen güçleri “Tel Aviv” ve “Eilat”ı hedef alıyor
ABD ve İngiltere Yemen'e Saldırdı!