Zalimlerle yapılan işbirliğinin akıbeti acı oluyor. Amerika ordusu ve işgal güçlerine Irak'ta yardım eden onlarla işbirliği yapan tercümanların tamamına yakını ortada bırakıldı.
Irak'ın işgalinden beri ABD askerlerine yarım eden toplam 7 bin tercümandan çok az bir kısmına siyasi iltica hakkı tanındı.Amerikalılara yardım ettikleri için direnişçiler de hedefi olan tercümanlar, ABD tarafından ortada bırakılınca hayatları tamamen tehlikeye girdi. Şimdiye kadar 250 civarında tercüman direnişçi gruplar tarafından ABD'ye ayrdım ettiği için öldürüldü. Tercümanlardan 50 kadarına sığınma hakkı tanınırken, 2007'de bu rakamın 500 olduğu bildiriliyor. Danimarka ise kandisine yardım eden tercümanaların hem kendilerine hem de ailelerine sığınma hakkı veriyor.
İNGİLTERE DE YÜZÜSTÜ BIRAKMIŞTI
İngiltere de Iraklılara sığınma hakkı vermeyerek onları yüzüstü bırakmakla suçlandı. İngiliz Times gazetesinin daha önce verdiği haberde İngiltere'nin 91 Iraklı çevirmen ile onların ailelerini "muhtemel bir ölüme terk ettiği" belirtilmişti. Gazete, "İngiltere, Irak'taki en cesur müttefiklerini, yani ordu personeliyle çalışan tercümanları kendi kaderlerine terk etmemeli" diye yazmıştı.
Dünya Bülteni