Abdurrahman Dilipak: Temmuz böyle geçti

Elipshaber.com yazarı Abdurrahman Dilipak'ın yazısını iktibas ediyoruz

Abdurrahman Dilipak: Temmuz böyle geçti/ Elipshaber.com

Yaz aylarındayız. Sadece hava değil, siyaset gündemi de, diplomasi gündemi de, ekonomi gündemi de, toplum gündemi de çok sıcak. Belki bu sıcaklık el yakmıyor ama beyin yakıyor. Ve herkesin terletiyor. Klima altında bile insanlar soğuk ter döküyor.

Şöyle genel olarak bakıyorum, Gazze durum daha vahim bir hal aldı. Lübnan ve Yemen fiilen savaşa dahil oldu. 2 Temmuz'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden alındı, yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Çevre Bakanlığı’na tekrar Murat Kurum getirildi. İlginç değil mi, insanların İstanbul’un yönetimini emanet etmediği kişiye Beştepe, bütün şehirlerin yönetimini verdi. Bu akıl nasıl bir akıl sizce!

AK Parti kaç seçim oldu, hep “mesaj alındı” diyor, fakat bir değişiklik olmuyor. İstişareler yapılıyor (!?), kamuoyu araştırmaları yapılıyor, eski hamam eski tas. Aranan Ömerler bir türlü bulunamıyor. Bulunan Ömerler de aranana benzemiyor. Geçen hafta bu günleri işaret ettiler. Bir daha durum değerlendirmesi yapıp bazı kararlar alacaklarmış, teşkilatta, belediyelerde, bakanlıklarda, genel merkezde ve bürokraside. Bakalım, ne olacak göreceğiz, gelen gideni aratmasın da ya da değişim varmış gibi yapmasınlar da. Bu arada ABD’den mesajlar hiç de iç açıcı değil. Trump bir yandan PYD’yi kışkırtıyor, öte yandan Rahip Bronson’u hatırlatıyor, ekonomik duruma işaret ediyor.

Ankara bir an evvel rotasını belirlemeli. Yoksa Gazze konusunda bile Pakistan Çin üzerinden Filistinlileri masaya oturttu. Husi’ler, İran ve Lübnan Hizbullah’ı üzerinden Gazze konusunda Ruslarla Yemen üzerinden İsrail’e operasyon çekiyor. Peki, Ankara’da ne yapıyor bu süreçte. İsrail basınında Ankara’nın Hamas’la ilişkisi eleştiren yazılar üzerinden Gazze konusunda gerekeni yaptığı algısını oluşturmaya mı çalışıyoruz. KKTC kutlamalarına alayı vala ile gittik ama gittiğimiz gibi de döndük. Peki, şimdi ne yapacağız. HABAT ya da KKTC’deki kara para, kumar, ya da Üniversitelerde dönen dolaplar hakkında yapacağımız bir şey var mı? ABD ile PYD konusunda restleşiyoruz. İsrail’le de, Yunanistan’la da.

Sinan Ateş davasında bir gelişme olmadı. Bu arada Erdoğan Soylu ile görüştü, ama ne konuştular bilmiyoruz. 15 Temmuz geldi geçti, hatta unutuldu gitti. Nevruz gerilimi var Güneydoğuda. Ama uzun sürmedi, çünkü Suriye de PYD kamplarında beklenmedik bir hareketlilik söz konusu.

Suriye’de Esad’la el sıkışacaktık, o da olmadı. Şanghay zirvesi dedik olmadı. Bağdat dedik olmadı. 8-9-10-11 NATO zirvesi vardı, dağ fare doğurdu. Ukrayna’ya destek kararı alındı, Rusya’nın el konular paranın 40 Milyar doları Zelensk’ye verildi ve tabi silah desteği yapıldı.

Biden yarıştan çekildi, yerine Kamala Harris gelecek diyorlar. Trump’ın kulağının dibinden geçen kurşun onu iktidara taşıyor. Bu arada Trump’un yardımcısı da PSS (Pedefolik Satanist Siyonist) çeteye bağlı. Trump zaten tanrıyı kıyamete zorlamaktan siz eden Evenjelik bir Siyonist. Dahlan senaryosunun başındaki isin olan damadı Kushner de zaten HABAT’cı bir Siyonisit. Yani, Bush, Obama, Biden, Trump hepsi PSS. Yok, aslında birbirlerinden bir farkları…

Erdoğan 3 Temmuz’da Kazakistan’daydı, Şanghay İşbirliği Konferansı için. Oraya Esed de gelecek dediler ama gelmedi. Sonra Irak dediler, o da olmadı. 6 Temmuzda Almanya’da milli maç vardı, VIP-CIP hepsi Almanya’ya gitti. Bir günlüğüne tasarruf genelgesi askıya alınmıştı. Ama orada da umulan gerçekleşmedi, 9 Temmuzda ABD’de NATO zirvesinde.

6 Temmuz'da ise Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları gayri resmi zirvesine iştirak edecekti ama maç var diye bu toplantıya katılmadı ve Maça gitti. Söz konusu milli maç olunca, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları gayri resmi Zirvesi 2. Derede önemli oldu!?

Rusya-Ukrayna savaşı, terörle mücadelede işbirliği, ekonomik ve ticari işbirliği konuları falan birçok ele alınacaktı ama dünya savaş endişesi yaşarken, bu konular kimsenin fazla da umurunda değil.

EYT’lilerin hayalleri de suya düştü. AK Partili Mustafa Elitaş EYT’nin 5 yıllık maliyetinin 300 Milyar dolar olduğunu söylemiş. Bu arada EYT emeklisi çalışanlar için SGK pirim desteği de bitti.

Sahi bu paralar SGK primlerinde ödenmiyor mu? Peki, o primlere ne oldu? Sigorta söz konusu olunca bunun bir hesabı olur. Yoksa paralar başka yerlere mi gitti, primlerin nemalandırılması ya da değerinin korunması için yapılması gereken çalışmalar yapılmadı mı?

Bu arada Anayasa konusu hep gündemde ama bu konuda bir adım atılmadı. İklim yasası da öyle… Köpek konusu ayın en çok konuşulan konusu idi.

Aya gidiyoruz aya! 9 Temmuz'da Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, SpaceX işbirliğiyle uzaya gönderildi. Yahu, Tarık ve Şira geliyor, uzayda uçak bir şey kalmayacak deniyor, biz tam bunlar olurken uzay yarışına ABD’den Elon Musk üzerinden katılıyoruz.

Temmuz ayında Yunanistan, Rodos ve Korfu adalarında büyük orman yangınları çıkmıştı bakalım bize sıra ne zaman gelecek. Bu arada bizim İHA ve SİHA’larımızın lazer saldırısına karşı korunması için çalışan araştırmalar yapan kişilerle saldırı yapılmak istenmiş ama başarılı olamamışlar. Bu son aylardan benim duyduğum 3. vaka.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu, iklim değişikliğiyle mücadele konusunu ana gündem maddesi olarak ele aldı. Süreç ağır aksak devam ediyor. Türkiye’de iklim yasasının meclise gelmesi bekleniyor ama toplumda tedirginlik had safhada. Gazze savaşı, Lübnan ve Yemene doğru genişledi. İsrail bir yandan da işgal altındaki BM gözetimindeki mülteci kamplarına saldırarak oradaki insanları öldürüyor ve hayatta kalanları göçe zorluyor. Topraklarını işgal ediyor, mallarına el koyuyor. Bunlar olurken de Filistinlilere yardım eden BM görevlilerini “teröristlere yardım ve yataklık” etmekle suçluyor. UCM bir kez daha İsrail’i suçlu bulduğunu açıkladı. Pakistan bu karar sonrası İsrail’e karşı yaptırım kararı aldı.

Bu arada 23 Temmuz’da ilginç bir gelişme oldu. Çin ve Pakistan, başta Hamas ve El Fetih olmak üzere 14 Filistinli grubu bir araya getirip “Pekin Deklarasyonu”nu yayınladı. Bu deklarasyon “Filistinli gruplar aralarındaki sorunları çözme, İsrail işgaline karşı koyma ve kapsamlı bir ulusal birliğin sağlanması konusunda işbirliğini” içeriyor. Bu işbirliğinin bölgedeki sonuçlarını ve Çin’in bu koalisyona nasıl destek olacağını göreceğiz. Çin bu yönde bir adım atarken İslam ülkeleri ve Araplar uyuyor.

Bu deklerasyonda imzası bulunan örgütlere gelince, bunlar Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (El Fetih) - İslami Direniş Hareketi (HAMAS) - Filistin Kurtuluş Halk Cephesi - Filistin Kurtuluşu Demokratik Cephesi - Filistin İslami Cihad Hareketi - Filistin Halk Partisi - Filistin Halk Mücadelesi Cephesi - Filistin Ulusal Girişim Hareketi - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi - Genel Komutanlık - Filistin Demokratik Birliği (FIDA) - Filistin Kurtuluş Cephesi - Arap Kurtuluş Cephesi - Arap Filistin Cephesi - Halk Kurtuluş Savaşının Öncüleri (El-Sa'ika Güçleri)… Bu toplantıda İİB v e Arab Birliği, Afrika Birliği, BM temsilcileri yoktu? Aklıma takılan soru şu, bu toplantı niye bir İslam ülkesi ya da Arap ülkesinde değil de Pekin de!

Ay başlarken İran’da Cumhurbaşkanlığı seçimi için 2. Tur kararı alınmıştı. Sonuçta İran'daki seçime katılım düşük oldu. Seçimin kazananı ise Azeri kökenli, reformist diye tanınan Pezeşkiyan oldu.

Ve tabi bu ay, Netenyahu’nun ABD kongresindeki şovu ile kapandı. Evet, hakkında 124 ülkede tutuklama kararı olan birini Amerikan kongresinde bir kaç protestocudan ve tepkisini toplantıya katılmayarak gösteren 50 kadar milletvekili dışında, geri kalan Demokrat ve Cumhuriyetçi dakikalarca ayakta alkışladı. ABD intihar ediyor, İngiltere intihar ediyor, AB ve NATO intihar ediyor. Bu durum karşısında sessiz kalan dünyada İnsanlık iflas ediyor…

Ankara bir yandan Suriye ile yakınlaşma yollarını ararken, Meclis köpek yasasının ardından yine iktidar ortaklarının oyları ile meclisten geçirilen tartışmaları bir yasanın uygulama yönetmeliği Resmi Gazete yayınlanarak Haziran ayında uygulamalar başlayınca tartışmalar da beraberinde geldi. "Rezerv alanı yasası" 7 Kasım 2023 tarihinde AKP ve MHP’den 209 oyla kabul edilirken, çoğunluğunu muhalefet milletvekillerinin oluşturduğu 281 vekil oylamaya katılmadı. AK Partiden 54, MHP’den 22 milletvekili de oylamaya katılmamıştı.

Paris yaz olimpiyatlarının üzerine Gazze’nin gölgesi düştü. Öte yandan Paris’te eylemler durmuyor. Olimpiyat komitesindeki gizli bir el yine açılışta, dini motifler de kullandılar, Satanist, ezoterik semboller de, kullandılar ve bir takım animasyonları herkesin gözüne sokarcasına gösterdiler. Olay Şeytani bir meydan okuma anlamı da taşıyordu. Artık gizleme ve gizlenme gereği de duymuyorlar. Kafatasları, Ölüm motifleri, Şeytani kırmızı aydınlatma, tünellerde mahsur kalan çocuklar ,Soluk renkli bir ata binen bir süvari, sanki Yuhanna Vahyi’nin 6:8’inci bölümünde anlatılan sahneyi canlandırıyordu: "Ve baktım ve soluk renkli bir at gördüm; üzerinde oturanın adı Ölüm'dü ve Cehennem de onu takip ediyordu. Ve onlara kılıçla ve açlıkla öldürmeleri için dünyanın dörtte biri üzerinde yetki verildi. Ve ölümle ve yeryüzündeki hayvanlarla…" Henüz, bu olimpiyatlar çekilen bir ülke ve herhangi bir sporcu yok! Olympos tanrıları meydan okumaya devam ediyorlar ve Şeytanın bu meydan okumasına karşı dünya sessiz.

Evet, bu ay bunlar oldu. Öyle anlaşılıyor ki, Ağustos Temmuz’dan daha sıcak geçecek.

Selam ve dua ile.

Medya-Makale Haberleri

Abdurrahman Dilipak: BRICS+ ABD seçimi+ G20 Zirvesi
Mücahit Gültekin: İsrail’in Ördüğü Psikolojik Bariyerler
Abdurrahman Dilipak: Yeni dünya düzeni
Abdurrahman Dilipak: Mahşer günü
Abdurrahman Dilipak: Güler Yüzlü Müslüman