Abdurrahman Dilipak : Yemin Edene Kadar Seçim İptal Edilir

Habervakti.com Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın yazısını iktibas ediyoruz

ABDURRAHMAN DİLİPAK

Seçim Takvimi /HABERVAKTİ.COM

Ve Seçim takvimi 18 Mart'ta başladı. 20 Mart’ta Seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Görelim bakalım, deprem bölgesinde listeler nasıl çıkacaksa. Tabi dijital ortamda mümkün de, kim öldü kim kaldı bilmiyoruz. 100 binlerce ölümden söz edilen deprem bölgesinde 50.000 ölüm kaydı ile seçime gidiyoruz. Seçmenlerin çoğu onlarca ile dağılmış, kimsenin doğru düzgün kimliği yok. Kimin seçmen kartı hangi adrese gönderilecekse, o listeleri kim nasıl inceleyecekse.. Kim oy kullanırken kendini nasıl ispatlayacaksa.

Ben seçim gününe kadar bu seçimlerin olup olmayacağından emin olmayacağım. O gün gelse seçim yapılsa da, sonuçların ilan edilip, yemin edene kadar iptal edilir diye bekleyecek olanlardanım.

Muharrem Balcı yazmış; diyor ki: 2021'de Kamu İhale Kanun yeniden değişecek, Avrupa Standartlarına uyumlu hale gelecekmiş. Ne kanunmuş ama. 19 yılda 191 defa, yanlış okumadınız tam tamına 191 defa değişmiş, 192 ncisinde standartları yakalayacakmışız. Yılda 10 kere değişen bir kanunla hangi yargıç adil bir karar verebilir. Bu suçu ve suçluyu korumak için kurgulanmış bir oyun gibi. Bakın, zulüm adaletin yokluğudur. Adalet mülkün temelidir. Hukuka uygun olmayan yasa suç aletidir. Bu mantıkla yasa yapılabiliyorsa, icraat yapılabiliyorsa, her şey mümkün. “Ben yaptım oldu” dersiniz olur.

İstanbul sözleşmesi böyle geçmedi mi meclisten, oy birliği ile. Teklif tercüme yanlışı ile geldi, iktidar adına konuşan milletvekili sözleşmeyi okumadan mecliste konuştu, mecliste kabul edilen metinle, Resmi Gazete’de yayınlanan metin de farklı. Şimdi geri çekildiğimize dair bir irade beyanı var ama bütün hükümler yasada mevcut. Lanzarote İstanbul sözleşmesinden daha vahim hükümler içeriyor ama kimsenin bunu ağzına aldığı da yok. Bu mantıkla yasala yapılıyorsa, uluslararası sözleşmeler yapılıyorsa, böyle bir seçim de pekala olur.

Dananın kuyruğu 24 Mart’ta kopacak.24 Mart İttifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partilerin genel başkanlarının imzalarını ihtiva eden ittifak protokolünü YSK'ya teslim etmeleri için son gün. Bakalım hangi ittifakta hangi parti koalisyon protokolünde kendine % kaç yer bulacak.

31 Mart: Cumhurbaşkanı aday listesi Resmi Gazete'de yayınlanarak kesinleşecek ve Cumhurbaşkanı seçimi için propaganda dönemi başlayacak. Bakalım ittifaklar adına kimler aday olacak, kaç aday çıkacak. Benim gördüğüm, eğer süreç içinde bir değişiklik olmazsa Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun dışında 7 aday daha var. Fatih Erbakan, Ahmet Özal, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Erkan Trükten. Sinan Ogan. Ve tek kadın Cumhurbaşkanı adayı Handan YALÇINTAŞ. Bu hanım kişi, bağımsız adaylar arasında Global Resete karşı çıkan iki kişiden biri.bir de Erbakan var. Bakarsınız bir iki tane daha çıkar.

2 Nisan Pazar günü Seçmen listeleri askıdan indirilecek. Askıdaki listelere yapılacak itirazlar 3 Nisan günü karara bağlanacak. Hani meşhur fıkradır. Acemi hırsız ilk içinde suçüstü yakalanmış. Polis adamı götürürken, eski bir arkadaşı “avukat isterim de” diye arkasından bağırmış. O da karakolda “Avukat isterim, avukat tutacak param da yok” demiş. Polis avukat sana ne diyecek ki, suçüstü yakalandın demiş. Hırsız “Onu ben de merak ediyorum” demiş. 2 Nisan akşamını ben de merak ediyorum. Sonuç hemen belli olmayacak, 12 Nisanı beklemek gerekecek. Bu tarihte Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleşerek, seçmenlerin oy kullanacağı yer ile sandıklar belirlenecek.

Tabi bu arada yeni bir deprem, yeni bir sel baskını ya da başka bir afet yaşamazsak.

Bu arada partilerde adayların liste savaşı yaşanacak. Milli iradenin tecelligahına, milletin vekillerini götürmek için adayları, bu dar zamanda delegeler, partilerin ilgili kurulları filan değil, bu durumda, her partinin TEK ADAM’ın, af edersiniz, Genel Başkanları diyecektim, onlar belirleyecekler. Gazi de öyle yapardı zaten. Eski tas eski hamam aynen devam. Zaten kongrelerde bakmıyor musunuz, ortada kocaman bir Türk bayramı, bir tarafından Gazi paşa hazretlerinin dev bir posteri, öbür tarafta genel başkanın dev bir posteri. Parti içi hesaplaşma bitmeden İttifak içi partiler arasında yarış başlayacak. “Matruşka savaşları”. Kriz içinde kriz. Vay anam var. Eskiler, yeniler, liste dışı bırakılacak olanlar, listeye girmek isteyenler birbirine girecek. O kadar çok “Vatan kurtarmak isteyen, kahraman” var ki! Tabi, “Her şey Vatan için, her şey vatan için”. Siyaset bu “ben olmadan olmaz” diyen “halaskar zabitan”dan yakasını kurtarmadan bir yere varamaz. Bunların önemli bir kısmı, “kaşığı belinde dolaşan” aslanlar!? Ne biliyorsun derseniz, bugüne kadar hep böyle oldu neredeyse. Durun daha bitmedi. Peker sussa bile, Çakma Pekerler, yangına körükle gitmeye hazır Troller ordusu, ellerinde kaset ve dosyalarla bir işaret bekliyor. Kurt sisli havayı sever. Seçim Deprem bahanesi ile ülkemize gelen bir sürü kripto, gazetesi, STK temsilcisi, akademisyen, turist gibi ortalıkta dolaşıyor zaten. Bunların ağa babaları da istemedikleri birilerine karşı ya da herkesi birbirine düşürmek için her kesimden birilerine karşı bilgi, dosya, kaset servisinde bulunabilir. Şenlik başlıyor (!?) Bahar şenliği. Hele 19 Nisan’da Milletvekili aday listeleri Resmi Gazete'de yayımlanarak kesinleşsin göreceğiz.

Bana kalırsa, Seçim sürecinde İttifakların dışında %30 bulan, kimsenin hesaba katmadığı bir kitle var.. Bunların %17-20’si herhangi bir sebeple sandığa gitmiyor. Kiminin sabıkası var, kimi hasta, kimi bu işlerle ilgilendirmiyor, kimi yurt dışında ya da yatağa bağlı yaşlı, ya da seçimlerden bir sonuç beklemeyen genç birileri. Her kesimden %10’luk bir kitle daha var, Aile ve Gençlik, Uyuşturucu ve LGBT gibi sebeplerle, CoVID sürecinde, zorunlu aşı, HES kodu, PCR, Trans Humanizm, Biyolojik Cinsiyet, 5G, Global Reset, Kenevir, Gıda-Tarım, İklim Politikaları gibi sebeplerle bu politikalara destek veren partilere oy vermeyecek olan bir kesim. Her kesimden gelen bu insanlar bu konuda tabii bir ittifak oluşturuyorlar ve evet, bu seçimde bu anlamda kilit bir role sahipler. Hepsi o günlerde kimlerin nerede durduklarını biliyorlar ve hangi partiden olurlarsa olsunlar, listelerinde o kişilere yer verenlere oy vermeyecekler. Siz ne yaparsanız yapın, partilere oy verecekseniz, seçilmişleri seçeceksiniz. “Millet Demokrasicilik oynarken görsün” kabilinden işler bunlar. 14 Mayıs’a giden süreçte “Demokrat parti” “Küçük Amerika” olma hayalleri ile, “Batıya kalkan tren” olarak örgütlenmedi mi? NATO’ya girerken de ABD’nin “ucuz askeriydin’’ AET’de onlar ortak biz Pazar olduk. Bu oyunda bizim payımıza düşen bu.

23 Mart’ta Ramazan başlıyor, 17 Nisan’da Kadir gecesi var. 21 Nisan’da Ramazan Bayramı, 2 gün sonra 23 Nisan’da 1. Meclisin açılışı. Nasıl da denk geldi. Bayram namazından çık Anıtkabir’e koş. Tam da bu seçime has bir durum. 4 gün sonra da, 27 Nisan’da Gümrük kapıları ve yurt dışında oy verme işlemi başlayacak. Nisan böyle sona erecek ve 9 Mayıs’ta Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek. Arada 1 Mayıs var, 3 Mayıs var. Mayıs ayı hep bayram zaten, Bakalım 14 Mayıs’ta kim bayram yapacak?

13 Mayıs’ta Seçim propagandası sona erecek ve derin bir sessizlik. 14 Mayıs’ta Sandık başındayız. 19 Mayıs’a kadar sonuçlar açıklanır mı emin değilim ama, 19 Mayıs’ta bir bayram daha var.

Cumhurbaşkanı adayları ilk turda yeterli oyu alamazlarsa, ikinci tur seçim 28 Mayıs'ta yapılacak. Merak ediyorum, bu birinci tur ta seçimlere yapılan itirazlar, bu arada nasıl sonuçlandırılacak? Neyse, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 20 Mayıs Cumartesi günü başlayacak, 24 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu itirazla ilgili bu açıdan daha riskli. İnşallah bu işler aceleye getirilmez. Hani “acele işe Şeytan karışır” derler de.

Bakalım 14 Mayıs’ta sonuç ne olacak?

Depremzedeler nasıl kullanacak derseniz, eldeki bilgi şöyle: 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde kayıtlı ancak şu an başka kentlerde ikamet eden vatandaşlar, 17 Mart 23:59'a kadar e-devlet üzerinden adres bilgilerini güncelleyebilecek. Depremzedeler eğer bir başka vilayete taşınmış iseler ve eğer bugüne kadar kayıtlarını almamış iseler, e-Devlet üzerinden, ilgili nüfus idareleri üzerinden yani Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünün il ve ilçe nüfus müdürlükleri üzerinden, aynı zamanda buralarda bulunan nüfusmatikler üzerinden kendi kayıtlarını şu anda taşınmış bulundukları yerlere alabilecekler. Ama bu süreç 17 Martta bitti. Eğer bir uzatılma söz konusu olmazsa seçimlerde oy kullanabilmek için geçmiş seçimlerde olduğu gibi YSK inisiyatifine geçtiği için o tarihten itibaren yapacakları şey, ilçe seçim kurullarına müracaat etmek olacaktır. Tabi burada bir afet daha olacak olursa sonuç ne olur, onu Allah bilir? Görelim Mevlam neyler.

Selam ve dua ile.

Medya-Makale Haberleri

Mücahit Gültekin: Suriye Tartışmaları, "Kökü Dışarıda Olmak" Söylemi ve Politik Hafıza Üzerine
Abdurrahman Dilipak: Suriye İsrail’le karşı karşıya gelirse!
Abdurrahman Dilipak: Suriye’deki halk devrimine nasıl bakıyorum
Abdurrahman Dilipak: Allah’a ve ahiret gününe inanmak!
Abdurrahman Dilipak: Suriye bizim göz aydınlığımız olsun!