Adem Gürses'e Danıştay Şoku

TMSF'nin hem "devlet malına ihanetle" suçlayıp hem de soruşturma izni vermeyip, üstüne de ATV'nin başına getirdiği yöneticilere Danıştay şoku..

TMSF Başkanı Ertürk tarafından Star TV fondayken Yönetim Kuruluna getirilen Adem Gürses ve ekibi daha sonra görevden alınmıştı. Ahmet Ertürk, Gürses'i "devlet malına ihanet"le suçlamıştı. Fakat daha sonra Gürses'i anlaşılmaz biçimde satışından hemen önce ATV'nin başına getirmişti. Aynı Ertürk, "devlet malına ihanetle" suçladığı Gürses ve ekibinin soruşturmasına da izin vermemişti. Ama tüm bu yanlışlıklar Danıştay'dan döndü.

Danıştay, 2004 yılı faaliyetlerinde Star Medya Grubu'nu gereği gibi yönetemeyerek zarara uğratma yoluyla görevi kötüye kullanma fiilini işlediği, bu kapsamda kendilerine 20-25 milyar YTL maaş bağladıkları iddiasıyla dönemin 9 yöneticisi hakkında istenen soruşturmanın önünü açtı.

Danıştay 1. Dairesi, TMSF tarafından atanan Star Medya Grubu yöneticileri hakkında istenen soruşturmaya izin verilmemesine ilişkin TMSF Başkanı'nın 19 Eylül 2007 günlü kararına yapılan itiraz üzerindeki değerlendirmesini tamamladı. 1. Daire, şüphelilerin üstlerine atılan eylemi gerçekleştirdikleri yolunda yeterli kuşku bulunması nedeniyle takdirin yargı yerlerine ait olmak üzere, haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunduğuna, TMSF Başkanı'nın soruşturmaya izin vermeme kararının kaldırılmasına, dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verdi.

Ertürk izin vermedi

Star Televizyon Hizmetleri A.Ş.'nin hissedarı Mustafa Koşma, TMSF Kurulu'nun 13 Şubat 2004 günlü kararıyla İmarbank'tan kaynaklanan alacakların tahsili amacıyla Banka'nın hakim ortaklarına ait şirketlere yapılan atama kapsamında Star Medya Grubu şirketlerine atanan ilgililerin çeşitli biçimlerde görevi kötüye kullanarak şirketleri zarara uğrattığı iddiasıyla Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na 4 Ocak 2005'te dilekçe vermişti. Ancak TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, 19 Eylül 2007 günlü kararında soruşturmaya izin vermemiş, bunun üzerine şikayetçi, vekili Avukat Şahin Dost aracılığıyla bu karara itiraz etmişti. Danıştay 1. Dairesi, söz konusu itirazı kabul ederek, TMSF Başkanı'nın "soruşturma izni verilmemesi"ne ilişkin kararını kaldırarak, konuyu savcılığa intikal ettirdi.

Dokuz yönetici

Haklarında soruşturma açılması istenen 9 yönetici, Star Medya Grubu'nun TMSF Kurulu'nca atanan Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Gürses, Hasan Tahsin Emek, Yusuf Toklu, Uğur Hayırlı, Ömer Küçüközcan, Mustafa Öcalan, Mehmet Ali Kaynar, Zeynel Koç ve Ekrem Yiğit'ten oluşuyor. Haklarında soruşturma açılması istenen yöneticilerin görevi kötüye kullanma niteliğindeki eylemlerine ilişkin iddialar ise şöyle: Bir şahsa spor yorumculuğu karşılığında Star TV'den, spor yazarlığı karşılığında Star Gazetesi'nden yüksek ücretler vermek. Şirketlerdeki mevcut otomobillerin hizmetle ilgili her türlü ihtiyacı karşılamasına rağmen, yeni otomobiller satın almak. Yönetim ve denetim kurulu üyeleri olarak görev yapan şüphelilerin kendilerine 20-25 milyar YTL maaş bağlamak. Cannes film festivalinden piyasa fiyatlarının üzerinden film satın almak. -Haber programını sunan bir sunucuya 25 bin dolar ücret ödemek. Asli görevleri Medya grubunun satışa hazırlanması olduğu halde, uzun vadeli harcama programı hazırlayarak, borç yükümlülüğü altına sokacak işlemler gerçekleştirmek. Gazete ve TV çalışanlarına usulsüz olarak işten çıkarmak suretiyle tazminat ödenmesine neden olmak. Piyasa değerinin altında düşük fiyatlara reklam alarak yayınlamak. Miss World Güzellik Yarışması ve Kral TV Video Müzik Ödülleri organizasyonunu yüksek maliyetlerle gerçekleştirmek.

Medya-Makale Haberleri

Abdurrahman Dilipak: Emekli olmanın dayanılmazlığı üzerine
Ali Bulaç yazdı: Davutoğlu'nun İslami camia ile toplantısı, Suriye'de Esad'ın devrilişi...
Abdurrahman Dilipak: Yeni salgınlar kapıda!
Ahmet Turgut: Filistin’i hem Siyonistlerden hem Allah’tan korkanlar değil, sadece Allah’tan korkanlar kurtaracak
Abdurrahman Dilipak: Apo’yu İstanbul’a kim getirdi?