"Allah, çalışanı aç bırakmaz!"

“Erzurum’u kalkındırmak istiyorsan kaçarak, göç ederek kalkındıramazsın. Çalışan bir milleti Allah aç bırakmaz”

Kalkınmanın temelinin çok çalışmaktan geldiğine işaret eden İBF Başkanı ve MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yaşar, "Erzurum'u kalkındırmak istiyorsan kaçarak, göç ederek kalkındıramazsın. Çalışan bir milleti Allah aç bırakmaz" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen, Uluslararası İş Forumu (IBF) Başkanı ve MÜSİAD Kurucu Başkanı, Erol M. Yarar'ın konuşmacı olarak katıldığı "İslâm Dünyası ve İş Hayatı" konulu konferans, büyük beğeni topladı. Kalkınmanın temelinin çok çalışmaktan geçtiğini kaydeden Yarar, "Çalışan bir milleti Allah aç bırakmaz" dedi. Dedesi Erzurum'da valilik yapmış olan ve kabri Erzurum Şehitliği'nde bulunan Erzurum Aziziye Tabyaları'nı yaptıran dönemin valisi Fosfor Mustafa Paşa'nın da torunu olan Erol Yarar'ın konferansına ilgi büyüktü.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen, tüccar, sanayici, işadamı ve akademisyenlerle çok sayıda Erzurumlunun katıldığı konferansın sunumunu Türkiye Yazarlar Birliği Derneği Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Canım yaptı.
Müslümanlar için ticaretin ve iş dünyasının önemini belirten, çok güzel hazırlanmış sinevizyon gösteriminden sonra açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı A. Mustafa Güvenli, ekonomi ve iş dünyasına hizmeti amaç edinmiş bir sivil toplum kuruluşunun yöneticisi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Erzurum'un ekonomisi ve iş dünyası ile ilgili acil yapılması gerekenleri tek tek sıralayan Başkan Güvenli, komşu ülkelerle ticaret için önemli bir altyapı olan Lojistik Merkez'in bir an evvel kurulması gerektiğini vurguladı.

İslâm ülkeleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 1995 yılında kurulan Uluslararası İş Forumu'nun (IBF) Başkanı ve MUSİAD Kurucu Başkanı olan Erol M. Yarar, konuşmasına Erzurum'da valilik yapan ve kabri Erzurum Şehitliği'nde olan dedesini anarak başladı. "Dedemin yaptığı tabyalar beni sadece gururlandırmıyor, aynı zamanda sorumluluklarını hatırlatıyor. Dedem Erzurum için tabyalar yapmış. 'Sen ne yaptın Erol?' diye sorulunca orada durmak lazım. Erzurum bir şehir olmanın ötesinde çok önemli değerler ihtiva ediyor" dedi.

KALKINMANIN TEMELİ ÇALIŞMAK
Osmanlı'nın en büyük 3. gümrüğü ve en büyük ticaret merkezlerinden biri olan Erzurum'a, bugünkü halin yakışmadığına dikkat çeken Erol Yarar, "Erzurum bu durumda olmamalı. Erzurum'da insanların işsizlikten, yoksulluktan, açlıktan bahsetmeleri bizi üzüyor. Erzurum veya ülkemizin haline bakıp ağlama yerine, bu gidişatı nasıl değiştirebiliriz diye düşünmeliyiz. Bizim bugün tarihi yazmak diye bir mükellefiyetimiz var. Herkes kendi döneminin tabyalarını yapmakla meşgul olmalı. Toplumun her kesiminde ciddi bir çalışma, ciddi bir mücadele vermemiz lazım. Sen Erzurum'u kalkındırmak istiyorsan, göç ederek, kaçarak Erzurum'u kalkındıramazsın. Erzurum'a sahip çıkacaksın. Erzurum'da kalıp çözüm yönünde seferber olacaksın. Kalkınmanın temeli, çalışmak, çalışmak, çalışmak ve de çok çalışmaktır. Çalışan bir milleti Allah aç bırakmaz. Bu, Allah'ın adaletine aykırıdır. Çalışana verir, Müslüman çalıştı mı daha çok verir" dedi.

İSVİÇRE ÇOK ÇALIŞTI DA ZENGİNLEŞTİ
Erzurum'un potansiyeli büyük bir şehir olduğuna vurgu yapan Yarar, Erzurum'la tabiat ve iklim şartları benzerlik gösteren İsviçre'yi örnek göstererek, "İsviçre de Erzurum gibi dağlık ve karlıdır. Ama bugün fert başına düşen milli gelirine baktığımızda dünyanın en zengin ülkesidir. Çünkü saat gibi çalışıyorlar. Çalışarak Avrupa'nın en zengin ülkesi oldular. Avrupa Birliği'ne girmemiştir ama dünyanın en zengin ülkesidir. Bize ne diyorlar? 'Avrupa Birliği'ne gireceğiz, zengin olacağız..' Bizleri kandırıyorlar. Çalışmadan, araştırmadan, düşünmeden zenginlik olmuyor" dedi.

Ekonomi Haberleri

Büyük yatırımcılar "İsrail"deki emlak piyasasını terk ediyor
Moody's İsrail'in kredi notunu iki kademe düşürdü
Enflasyon, yüksek fiyatlar ve onlarca doktorun işten ayrılması..
Fitch Ratings, İsrail'in kredi notunu düşürdü
Financial Times: Yaygın bir boykot Batılı markaları vuruyor