Amerikan medyası: İsrail tükenmiş durumda

ABD medyası, İsrail "ordusunun" yaşadığı yorgunluk ve mühimmat eksikliğinin, İran ve Hizbullah'ın şehit İsmail Haniye ve Fuat Şükrü suikastına yanıt vermesini engelleyebileceğinden bahsediyor.

Washington Institute for Near East Policy, İsrailli yetkililerin çoğunun şu anda Hizbullah'la yapılacak geniş çaplı bir savaşın "İsrail'in daha önce girdiği hiçbir savaşa benzemeyeceğinin" farkında olduğunu söylüyor.

Enstitü, İsrailli yetkililerin çoğunun "mevcut savaşın sona ermesini, yorgun yedek askerlerin evlerine gönderilmesini, yerinden edilmiş ailelerin aylardır kaldıkları otel odalarından çıkmalarına izin verilmesini ve mühimmat stoklarını yenilemek ve Hizbullah'a karşı bir savaş planlamak için iki yıl süre tanınmasını tercih edeceğini" belirtti.

İşgal "ordusunun" yorgunluğuyla ilgili olarak Amerikan "Politico" gazetesi, "İsrail ordusu saflarındaki yorgunluk ve hayal kırıklığının, İran'ın şehit lider İsmail Haniye'nin Tahran'daki suikastına ve Hizbullah'ın Beyrut'un güney banliyösünü hedef alan ve sivillerin yanı sıra bir İranlı danışmanın şehadetiyle sonuçlanan saldırıda büyük şehit Fuad Şükr'ün suikastına verdiği yanıtı engelleyebileceğini" bildirdi.

İsrail "ordusunun" yaşadığı mühimmat sıkıntısına değinen gazete, "İsrail'in İran ve Hizbullah'tan gelmesi beklenen büyük saldırıyı püskürtmek için ihtiyaç duyacağı" mühimmata dikkat çekerek, "dünyanın 100.000 roketle başa çıkacak kadar demir kubbeye sahip olmadığını" vurguladı.

Gazeteye göre, "Arap ülkeleri, İsrail'in şehit Haniye ve Hizbullah komutanına yönelik suikastından dolayı hayal kırıklığına uğramış durumda ve Tahran'ın İsrail'i misillemeden korumaya yönelik tehdit ve uyarılarından rahatsızlar."

Kaynak: TEVHİDHABER.COM

Amerika Haberleri

İran'dan, ABD'ye son dakika katil israil uyarısı!
ABD'den Katil İsrail'e Katliam Desteği
ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması
Siyonist Katiler Ambulansları Tehdit Etti!
ABD’den Suudi Arabistan ve BAE'ye yeni silah satışı