Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde çalışmalarına devam eden yazım komisyonunda asgari ücretle ilgili önemli bir madde yazıldı. Dört partinin de kabul ettiği 'adil ücret hakkı' maddesinde 'asgari ücretten vergi alınamayacağı' vurgulandı.
CHP'li Süheyl Batum başkanlığında toplanan 2 No'lu yazım komisyonu 'çalışma, sosyal güvenlik ve adil ücret hakkı' ile 'ekonomik ve sosyal hakların sınırı' maddelerini müzakere etti. Maddeye "Asgarî ücretin tespitinde çalışanların geçim şartları göz önünde bulundurulur, asgari ücretten vergi alınamaz." fıkrası eklendi. Mevcut anayasadaki asgarî ücretin tespitinde 'ülkenin ekonomik durumu' ifadesi metinden çıkarıldı. Herkesin 'çalışma, iş güvenliği, insan onur ve haysiyetine uygun bir hayat sürmesini sağlayacak ölçüde adil ücret hakkına sahip' olduğu belirtilen maddede, "Kimse, yaşına ve gücüne uymayan işlerde çalıştırılamaz." denildi.
BDP'li Altan Tan başkanlığında toplanan 1 No'lu yazım komisyonunda ise 'temel hak ve hürriyetin korunması' maddesine uluslararası anlaşmalarla ilgili bir fıkra eklendi. Buna göre temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası anlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda 'kanun özgürlükleri daha genişletici hüküm içermediği sürece' antlaşma hükümleri esas alınacak.
Toplantıda 'Eğitim hakkı' maddesine geçilememesi BDP'nin tepkisini çekti. 6 gündür eğitim hakkına gelinmesini beklediğini kaydeden BDP'li Altan Tan, konunun daha fazla ertelenmemesini istedi. CHP'li Atilla Kart ise bu maddenin görüşülmesini iktidar partisinin ertelediğini öne sürdü. AK Partili Mustafa Şentop ise Atilla Kart'a tepki göstererek asıl engelleyenin CHP olduğunu iddia etti. Tutanaklardan alıntılar yaparak vatandaşlık ve eğitim hakkı gibi maddelerin ertelenmesini CHP'nin ve Atilla Kart'ın istediğini anlatan Şentop, "Asıl sizin beceriksizliğiniz yüzünden madde erteleniyor. Kendi aranızda anlaşıp ortaya bir madde bile getiremiyorsunuz. Vatandaşlıkla ilgili bir öneri bile sunamadınız. Ben belgeli konuşuyorum ve CHP'nin engellediğini ispat ediyorum ama sen hiçbir belge koymadan konuşuyorsun. Sen yokken maddeler komisyonda hiç gerginlik olmuyor, sen provoke ediyorsun." dedi. Atilla Kart ise bu üslubun komisyona yakışmadığını belirtirken Şentop, "Doğru komisyona yakışmıyor ama aramızdaki tartışmaya yakışıyor." karşılığını verdi. Gerginlik üzerine toplantıya ara verildi. BDP'nin ısrarla üzerinde durduğu ve 'anadilde eğitimi' Anayasa'ya koymak istediği madde ise önümüzdeki haftaya kaldı.