Bu yılki zirve, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (1994) ve Paris Anlaşması'nın (2015) uygulanması ve gerekli kararların alınması amacıyla düzenleniyor.
Analistler, Siyonist rejimin bu tür uluslararası toplantıları fırsat bilerek işlediği suçları örtbas etmeye çalışabileceğine dikkat çekiyor. Azerbaycan’ın Siyonist rejimle siyasi ve ekonomik ilişkileri göz önüne alındığında, bu rejimin yetkililerinin COP 29’un sağladığı platformu kendi lehlerine kullanmak istiyor.
Bu bağlamda, zirveye katılan ülkelerin, Siyonist rejimin işlediği suçlara dair farkındalığı artırmak ve bu suçların üzerini örtme çabalarına karşı ortak tavırlar geliştirmek amacıyla ekonomik ve siyasi ilişkilerini gözden geçirmeleri gerektiği ifade ediliyor. Siyonist rejimin, saldırgan eylemlerini aklama fırsatını değerlendirmek istemesi, zirveye iş adamları ve siyasi lobi gruplarından oluşan geniş bir heyetle katılma planlarıyla da ortaya çıkıyor.
Zirve, iklim değişikliği konusundaki küresel iş birliğini artırma çabalarının yanı sıra, uluslararası toplumu Siyonist rejimin eylemleri konusunda bilinçlendirme fırsatı sunuyor.