Batı Şeria'da Direnişçiler İşgal Güçleriyle Çatıştı

İsrail işgal güçleri Batı Şeria şehirlerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Filistinli gençler, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde işgalci güçlerle şiddetli çatışmalara girdi.

İsrail işgal "ordusunun" büyük güçleri, yerleşimcilerin Yusuf Peygamber'in mezarına saldırıp Talmudik ritüeller gerçekleştirmelerine hazırlık olarak bu gece Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinin doğu bölgesine baskın düzenledi.

Filistinli direnişçiler, Balata mülteci kampı ve Nablus'un doğu bölgesini işgal eden İsrail işgal güçleriyle çatıştı.

Kudüs tugayları - Nablus Taburu, şiddetli çatışmalara girdiklerini ve işgal güçlerini şehrin doğusunda, Al-Rawda Koleji ve Amman Caddesi yakınlarında mermi ve patlayıcılarla hedef aldıklarını doğruladı.

Bu bağlamda, Batı Şeria'nın Al-Bireh kentinde bu gece bir genç İsrail işgal güçleri tarafından yaralandı ve 5 kişi tutuklandı.

İsrail işgali, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria şehirlerine yönelik saldırganlığını, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığıyla eşzamanlı olarak, bu destek cephesinden duyduğu korku ve yeni bir intifadanın patlak vermesinden duyduğu korku nedeniyle tırmandırdı.

Bu bağlamda, İsrail televizyon kanalı "Kan" birkaç gün önce Filistin direnişinin bir yıl içinde Batı Şeria'dan "İsrail "e doğru roket füzeleri fırlatabilecek uzmanlık ve kabiliyete ulaşacağını doğruladı.

Kanalın Filistin İşleri Bölümü Başkanı Lior Levy, "Cenin bölgesinden Afula ve Bat Hefer'e doğru ateşlendiğini gördüğümüz roketlerden bahsetmiyoruz" açıklamasını yaptı.

Levy, Hamas ve İslami Cihad'ın fırlatmayı başaracağı roketlerin Gazze'den Gazze çeperine atılan roketlerin kapasitesine daha çok benzediğini ve daha sofistike olduğunu açıkladı.

Levy patlayıcıların, paranın ve uzmanlığın Batı Şeria'ya ulaşmakta olduğunu söyledi.

Almayadeen-çeviri Tevhidhaber

Ortadoğu Haberleri

Gazze'de 1 yıldır süren soykırım Avrupa'da protesto edildi!
Filistinli Direniş Grupları: 7 Ekim İsrail'in Gerçek Yüzünü İfşa Etti
Amerikalı General İşgalci İsrail'e Gidiyor
Wall Street Journal: İran füzeleri İsrail Savunmasını Böyle Aştı
Hizbullah: Karadan girmelerini engelledik!