Bloomberg'den ABD Ordusu Hakkında Şok Rapor! Rusya ve Çin...

Bloomberg, ABD ordusunun yılda bir trilyon dolar harcamasına rağmen “hala geride kaldığını” belirtti.

Ajans, “ABD Savunma Bakanlığı gemileri, denizaltıları ve nükleer silahları modernize etmekte zorlanırken, Rusya ve Çin’in savaşa hazır olduğunu” belirtti. Ajans, Rusya'nın Ukrayna'da “Batı'ya karşı uzun bir mücadelenin parçası olarak” savaştığını ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in de “ülkesini savaşa hazırladığını” kaydetti.

Ajans ayrıca Kuzey Kore'nin “nükleer ve füze cephaneliğini geliştirdiğinden” ve İran ile müttefiklerinin özellikle de bölgenin deniz yollarındaki etkisinden bahsetti.

Bu arada, ABD'nin askeri gücünü korumakta zorlandığını belirten Bloomberg, tüm bunlar karşısında ABD'nin mevcut askeri gücünün “yetersiz” olduğunu da sözlerine ekledi.

Ajansa göre Pentagon, “ABD'nin nükleer cephaneliğini modernize etmek ya da daha açık bir ifadeyle Washington'un gerçekten çalışan nükleer silahlara ve dağıtım sistemlerine sahip olmasını sağlamak” için çok yıllı bir proje yürütüyor.

Ancak Bloomberg, bu modernizasyonun üç unsuru olan bombardıman uçakları, kara konuşlu füzeler ve balistik füze taşıyan denizaltıların “programın gerisinde ve mevcut bütçenin üzerinde” olduğunu açıkladı.

Ajans, ABD'nin “Rusya ve Çin'in güçlerinin kendi güçleriyle rekabet ettiği bir dünyada caydırıcılığını korumak için daha fazla nükleer silaha ihtiyaç duyabileceği bir zamanda, cephaneliğinin zayıflamasını önlemenin çok zor olacağı” sonucuna vardı.

Bloomberg'in raporu, New York Times'ın, dünya askeri alanda daha etkili bir devrimin eşiğindeyken ABD ordusunun “yapay zeka ile güçlendirilmiş otonom silahların küresel yayılımı” karşısında hazırlıksız olduğu yönündeki uyarısına katkıda bulunuyor.

Gazete, “parasının çoğunu modası geçmiş silah sistemlerine” harcayan ve “yeni nesil otonom ve hipersonik silahlar tarafından yok edilecek” tanklar, gemiler ve uçak gemileri satın almak için hala “eski ve pahalı bir teknik üretim sistemine” güvenen Pentagon'un eylemleriyle alay etti.

Ortadoğu Haberleri

Hamas: İsrail'in Teklifi Gülünç
Nasrullah'tan Büyük Saldırı Sonrası Açıklama
Lübnan'da yeni siber saldırı!
İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırısında Şehid Sayısı Arttı
İşgalci İsrail Filistinli Sağlık Personelini Şehid Etti