Çağrı Cihazları Nasıl Patlatıldı?

Güvenlik kaynakları Al-Mayadeen'e, Mossad ve AMAN'ın Hizbullah'taki siviller ve Mücahidler tarafından kullanılan çağrı cihazlarına yerleştirdiği ve dün Lübnan'a yönelik bir elektronik saldırıda patlattığı patlayıcı malzemelerin niteliğini açıkladı.

Güvenlik kaynakları bugün Çarşamba günü Al-Mayadeen'e , patlayan "çağrı cihazı" cihazlarının, patlayıcı maddeler içeren "çağrı cihazı" cihazındaki "IC" parçası aracılığıyla kaynaktan bubi tuzağıyla kurulduğunu açıkladı.

Güvenlik alanındaki kaynaklar , bubi tuzaklı ve patlayıcı maddelerin "konvansiyonel cihazlarla yapılan herhangi bir incelemede tespit edilmediğini", dolayısıyla "mevcut tespit cihazlarının, hatta uluslararası ülkeler ve havalimanlarının bile yerleştirilen patlayıcıyı tespit etmesinin mümkün olmadığını" ekledi. Bu sürece özel algoritmalarla birleştirilmiş tekniklerin kullanıldığı materyal.”

Kaynaklar, bu saldırgan saldırının arkasında İsrail "Mossad" ve "Aman" ajanslarının olduğunu, "İsrail"in küresel bir şirketi ve siber dünyayı kontrol eden bir sivil kurumu kullanarak kasıtlı toplu katliam yapma kararı aldığını doğruladı.

Güvenlik kaynakları, operasyonun ayrıntılarında, "Patlamanın, gizli patlayıcı maddeyi uyandıran ileri teknoloji kullanılarak gerçekleştirilen bir mesajla gerçekleştirildiğini" belirterek, "Patlayıcı dalgayı yaratanın çağrı cihazı pili değil, çağrı cihazı olduğunu" ifade etti. Patlamaya neden olan mesajı aldığında cihazı besleyen lityum malzemesi."

"Patlayıcı maddenin, özellikle belde asılı olan cihazları öldürmeye yönelik olduğunu, böylece patlama dalgasının doğrudan vücuda gireceğini" açıkladı.

Kaynaklar, yazılı mesaj sesinin alınmasından 4 saniye sonra "cihazların ister açanın, ister açmayanın karşısında otomatik olarak patladığını" ifade etti.

Lübnan Haberleri

Lübnan'dan Celile, Golan ve Safed'deki işgal üsleri ve bölgelerine 200'den fazla füze
İsrail ordusu güney Lübnan'da 100'den fazla füze platformunu hedef aldı
Hizbullah'tan Füze Atağı, Yıkım Ve Yangınlar(VİDEO)
Siyonist İsrail Lübnan'a Saldırıyor İddiası
Hamas'tan Lübnan Açıklaması