Çin Merkezli Şirket Huawei'den Dikkat Çeken Suudi Arabistan Hamlesi

Çinli teknoloji devi, ABD'nin çip üretim araçlarına yönelik ablukasını aştıktan sonra Batı Asya'daki ayak izini genişletmeyi planladığını söyledi

Huawei Cloud , Çinli teknoloji devinin Batı Asya'daki ayak izini genişletmeyi planladığı bir dönemde, 4 Eylül'de Suudi başkenti Riyad'da bir bulut veri merkezi açılışını başlatacağını duyurdu .

Duyuru, Huawei Bulut Zirvesi Suudi Arabistan 2023'te yapıldı.

Suudi Arabistan Bakan Yardımcısı Haitham bin Abdul Rahman Al-Ohali, "Huawei, dijital dönüşüme yönelik çeşitli kolektif çabalarda Bakanlık, hizmet sağlayıcılar, işletmeler ve üniversitelerle birlikte çalışarak ülkemizin teknolojik ilerlemesinde gururlu bir ortaktır" dedi.

Al-Ohali, "Yeni veri merkezinin dijital ekosistemimiz üzerinde yaratacağı dönüştürücü etkiyi, inovasyon ve büyüme için yeni yollar yaratmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" diye ekledi.

Zirve sırasında Huawei'nin bölge başkanı Steven Yi, "Huawei bulutunun uygulanması sadece bizimle ilgili değil, diğer Çinli şirketleri Suudi Arabistan'a getirecek bir köprüdür." dedi.

Bir şirket yetkilisi, bir brifingde, Riyad'daki bulut veri merkezinin Huawei'nin dünya çapındaki 30'uncu merkezi olduğunu ve bildirildiğine göre devlet hizmetlerini destekleyeceğini ve "AI uygulamalarına ve Arapça dil modellerine izin vereceğini" söyledi.

Şubat ayında Huawei, önümüzdeki beş yıl içinde Suudi Arabistan bulut bölgesine 400 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu . Bu, eski Çin dışişleri bakanı Qin Gang'ın Çin ile Körfez arasında "mümkün olan en kısa sürede" bir serbest ticaret bölgesi kurma planlarını açıklamasından bir aydan kısa bir süre sonra duyuruldu .

Huawei bu hafta, şirketin satın almasını engelleyen ezici ABD ablukasına rağmen, Semiconductor Manufacturing International Corp. tarafından Çin'de üretilen gelişmiş 7 nanometre işlemciyle çalışan en son amiral gemisi telefonu Mate 60 Pro'nun piyasaya sürülmesiyle manşetlere çıktı

Bloomberg'in Pazartesi günü bildirdiğine göre, "Mate 60'ın ilerlemesi, teknoloji çatışmasının dinamiklerini sıfırlayabilir, çünkü bu, Huawei'nin Çin'de tasarlanan ve üretilen bir çip kullanan en hızlı mobil cihazlara tam olarak eş olmasa da yaklaşabildiğini gösteriyor."

KAYNAK:TEVHİDHABER

Asya Haberleri

Rusya ve İran'dan stratejik ortaklık Anlaşması İmzaladı!
Katar'dan Suriye ve Türkiye Açıklaması!
İki Ülkenin Askerleri Sınır Bölgesinde Çatıştı
ABD, Rus Askeri Üssünü Vurmaya Hazırlanıyor!
Rusya Devlet Başkanı Putin: Suriye'de asıl kazanan İsrail oldu