Cuma günü Hizbullah işgale karşı 21 askeri operasyon gerçekleştirdi

Direniş operasyonları, işgalin Lübnan-Filistin sınırında ilerleme girişimlerine karşı, işgal "ordusunun" üslerine ve konuşlandırılmasına ve işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki yerleşim yerlerine karşı bir dizi operasyona kadar uzandı.

Dün Cuma günü, Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah, İsrail işgalinin Lübnan-Filistin sınırında ilerleme girişimlerine karşı operasyonlardan, İsrail ordusunun tesislerine, üslerine ve konuşlandırılmasına yönelik bir dizi operasyona kadar uzanan 21 askeri operasyon gerçekleştirdi.

Saat 23.48'de direniş, "İsrail düşmanının güneydeki kararlı köylere ve güvenli evlere yönelik saldırılarına yanıt olarak" işgal altındaki Safed şehrinin doğusundaki Roş Pina'daki "Filon" üssünü füze fırlatıcısıyla hedef aldı. işgal altındaki Safed şehrini füze rampasıyla hedef aldılar. ‏

Dün akşam saat 09.20'de Hizbullah, El-Abad bölgesi yakınındaki Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef aldığını, bunun sonucunda tankın yandığını, mürettebatının ölü ve yaralı olduğunu duyurdu.

Ey Nasrallah, bir dizi "Hayber" operasyonunun bir parçası olarak, sana bir çağrıyla direniş, Hayfa şehrinin batısındaki Kiryat "Eliezer" bölgesini (ana hava savunma üssü) hedef alan bir dizi özel füze fırlattı. . Aynı zincir içerisinde direniş, Hayfa'nın güneydoğusundaki "Nashri" üssüne saldırı uçağı sürüsü fırlatma operasyonunu da gerçekleştirdi.

Ayrıca dün Cuma günü saat 19.00'da direniş Hayfa şehrini hedef alan bir dizi özel füze fırlattı.

Direniş mücahitleri saat 06.20'de Ayta el-Şaab civarında toplanan düşman askerlerini de füze fırlatıcısıyla hedef aldı. ‏

Başka bir bağlamda, hava savunma birliklerindeki direniş savaşçıları, dün Cuma günü saat 15.30'da İsrail'in güney hava sahasındaki yürüyüşünü karadan havaya füzeyle karşılayarak “geri çekilmeye ve Lübnan hava sahasını terk etmeye zorladı. ”

Saat 04.45'te direniş savaşçıları "Şlomi" yerleşim yerindeki işgal güçlerini füze fırlatıcısıyla hedef aldı. Ayrıca Kafr Kila vapurunda toplanan işgal güçlerini de top mermileriyle hedef aldılar. ‏

Ayrıca direniş savaşçıları, işgal altındaki Safed kentinde işgal askerlerinin toplantılarına yönelik operasyon da düzenlendi.

Lübnan Haberleri

Hizbullah'tan Taziye Mesajı
İsrail İşgal Medyası Duyurdu! Hizbullah'tan Yeni Operasyon
Hizbullah savaşta yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu
Hizbullah Merkava Tankını Yaktı!
Katil İsrail Belediye Meclisi'ni vurdu!