Demirel'in Toplantısını Terk Etti

Eski bakan Bülent Akarcalı, Süleyman Demirel'in siyasete dönmesi için düzenlenen toplantıyı terk etti. Sebebi ise...

Eski bakan ve merkez sağın önemli isimlerinden Bülent Akarcalı, Süleyman Demirel'in siyasete dönmesi için düzenlenen toplantıya katılmak için Best Otel'e gittiğini ancak, Demirel'in dönüşünün Demokrat Parti liderliği için olduğunu öğrendiğinde toplantıyı terk ettiğini açıkladı.

Korsanhaber.com'un haberine göre; Akarcalı'nın toplantıyı terk etmesinin ardından toplantıya katılan diğer isimler de salondan ayrıldı.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Merkez sağda yer alan siyasi partilerde bakanlık, milletvekilliği ve üst düzey bürokrat olarak görev yapan 107 isim "Siyasette arayış çalışmaları" konulu toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, merkez sağda ittifak kurulması ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in göreve çağrılması kararı alındı.

Eski milletvekillerinin "Siyasette arayış çalışmaları"nın ikinci toplantısı dün akşam Best Otel'de yapıldı. Toplantıya eski bakanlardan İbrahim Yaşar Dedelek, Sümer Oral, Enis Öksüz, Şinasi Altıner, Barlas Doğu, Nahit Menteşe, Oğuz Tezmen, Bülent Akarcalı, Nevzat Ercan, İsmet Atilla, Esat Kıratlıoğlu, Necati Çelik, Muhammed Kelleci, Vefa Tanır, Cemil Erhan gibi isimlerin yanısıra AKP eski Ordu Milletvekili Hamit Taşçı katıldı. Toplantıda 15 eski bakan, 72 eski milletvekili ve 20 eski bürokrat bulundu. Toplam 107 kişinin katıldığı toplantıda, 22 konuşmacı söz aldı. Türkiye`nin içinde bulunduğu durum ve geleceğe ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantı 4 saat sürdü.

Yılmaz Hastürk yaptığı açıklamada, oluşturdukları hareketle, geçmişte siyaseten Türkiye'ye hizmet etmiş olan eski parlamenter ve siyasete talip olan yeni kadroların çözüm üretme sorumluluklarını ortaya koyduklarını ve arayış toplantılarını hızlandırarak devam ettireceklerini belirtti.

Türkiye'nin önünü açacak siyasal çözümleri üretmek ve hayata geçirebilmek için millet ile el ele vererek çözüm üreteceklerini söyleyen Hastürk, "Hedef demokrat sivil insan merkezli güçlü Türkiye'dir. Bunun için Türkiye ilgili, deneyimli, demokrat, çağdaşlıkla yerlilik sentezini gerçekleştirebilmiş, milli değerlerimize sahip bir kadro tarafından yönetilmelidir. Sistemle barışık, çağdaş, değişimci, demokrat siyasal hareketin güçlendirilmesi için arayış çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Toplantıda yapılan değerlendirmelerde, üniter ve milli devletin ciddi tehdit altında olduğu, kurumsal çöküşün zemininin oluşturulduğu, etnik ve kültürel farklılıkların çatışma haline gelecek noktaya taşındığının vurgulandığını kaydeden Hastürk şöyle konuştu:
"Türkiye bugün ağır bir kültür kimliği sorunu ile karşı karşıyadır. Türkiye'nin içine sürüklenmiş olduğu toplumsal, siyasi, ekonomik ve kültürel çöküş ancak siyaset ile çözülür bu da merkez sağ ve merkez solun bünyesi içinde bütünleştirilen bir merkez parti ile mümkündür. Bu çerçevede, toplantıda, mevcut merkez sağ partilerin bir araya getirilmesi, şahısların değil, kurumların peşinden gidecek bir yapılanma ile halkla bütünleşilmesi ve psikolojik baskı uygulanarak Süleyman Demirel'in göreve çağrılması ele alındı."

-"TASFİYE OLAN MERKEZ SAĞ TOPLANMALI"-

Toplantıda birer konuşma yapan siyasetçiler görüşlerini şöyle dile getirdi:

-Nevzat Ercan: "Devlet ile millet kucaklaşmalıdır. Halkın gündemi unutulmuştur. Ülkenin sorunlarını çözecek güçlü bir kadro kurulmalıdır."
-Esat Kıratlıoğlu :"Bazı kişiler vardır, 80 yaşındadır, 20 yaşındaki kişinin heyecan ve performansına sahiptir. 30 yaşındadır, 80 yaşındaki kadar heyecan ve aktiviteye sahip değildir. Yaşa bakılmaksızın tecrübeli kadroların hizmet ve bilgilerinden yararlanılmalıdır."
-Sümer Oral: "Siyasette, parçalı düzenli bir siyasi iktidar oluşturulmaktadır. Merkez sağ parlamentoda temsil edilmiyor. Bu bir ihtiyaçtır."
-DP Genel Başkan adaylarından Aytuğ Çıray: "Yeni bir siyasi partiye ve yeni bir lidere ihtiyaç vardır. Merkez sağda siyaset tasfiyeye uğramıştır."
-Sevgi Esen: "Kendimi ve ülkemi bu kadar karamsar görmedim. Siyaset durakladı. Kimse ne yapacağını bilmiyor. Liderler etrafında etten duvar değil bilgi, beceri ve beyinden bir duvar örülmelidir."
-Enis Öksüz: "Türkiye için gerekli projeleri ortaya koymalıyız. Kendiliğinden demokratik bir hareket ve iklim değerlendirilmesi yapılmalıdır. En az hata ile hukukun üstünlüğü sağlanmalıdır. Ben şu sözleri söylüyorum; üzüldüğünü bildiriyormuş, ama yapma Tayyip, atma Recep din kardeşiyiz"
-Yaşar Yazıcıoğlu: "Türkiye eksen ülkedir. Dinciliğe dayanan siyasi bir burjuvazi oluşmuştur. Merkez sağ devlet yönetimine ve halkın egemenliğine sahip çıkmalıdır."

Politika Haberleri

HÜDA PAR'dan "asgari ücret ve yıl başı eğlenceleri" açıklaması! Hayal kırıklığı...
HÜDA PAR'dan Bahçeli'nin çıkışına ilişkin ilk açıklama
HÜDA PAR'dan çok sert açıklama! İpini koparmış haysiyetsizler...
HÜDA PAR Milletvekilleri Meclis'te Şehid Heniyye ve Yahya Sinvar posterlerini açtı
HÜDA PAR'dan soykırım davası açıklaması: Gecikmiş de olsa önemli bir adım