Doğan"ın Danıştay manevrası

Doğan Grubu, son olarak yerel mahkemelerin aleyhte verdiği kararlara itiraz ederek, Bölge İdare Mahkemesi’nin hakimlerini istemedi

Vergi kaçaklarıyla ilgili kesilen cezalara itiraz ederek konuyu mahkemelere taşıyan Doğan Grubu, son olarak yerel mahkemelerin aleyhte verdiği kararlara itiraz ederek, Bölge İdare Mahkemesi'nin hakimlerini istemedi.



Doğan'ın vergi kaçakları cezası davalarında yerel mahkemeleri by-pass ederek Danıştay'a ulaşmak istediği belirtiliyor.

Halkalı Vergi Dairesi'nin 4.8 milyar TL teminat talebine ilişkin olarak İstanbul 1. Vergi Mahkemesi ile İstanbul 9. Vergi Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma talebini peşpeşe reddetmesi üzerine, Doğan Grubu, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etmişti.
Grubun başvurusunu değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi'nin, Vergiden Sorumlu Başkanvekili Hakim Selahattin Kuzucu başkanlığında bir heyet kurduğu ve bu heyetin geçtiğimiz Perşembe günü dosyayı incelemeye alarak görüş oluşturduğu öğrenildi.
DOĞAN, SON ANDA REDD-İ HAKİM
TALEBİNDE BULUNDU
Heyetin geçtiğimiz Cuma günü kararı açıklaması bekleniyordu; ancak Doğan Grubu avukatlarının, kararın imzalanacağı toplantı öncesinde sürpriz bir adım atarak Başkanvekili Selahattin Kuzucu dışındaki hakimler hakkında redd-i hakim talebinde bulundu. Doğan Grubu avukatlarının, İstanbul Bölge İdaresi Mahkemesi'nin oluşturduğu heyetin bu konuda karar veremeyeceğini iddia ettiği belirtiliyor.
Doğan Grubu avukatlarının İdari Yargılama Usul Kanunu'nun 57/3 ve 4. maddelerini ileri sürerek dosyayı Danıştay'a gönderilmesini hedefledikleri belirtiliyor. Doğan Grubu'nun bu girişimle, uzlaşma öncesinde bir yürütmeyi durdurma kararı alarak, uzlaşma görüşmelerine avantajlı oturmayı amaçladığı ileri sürülüyor.
DOĞAN'IN TALEBİ TEAMÜL DIŞI
Doğan Grubu'nun İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ni devre dışı bırakarak konuyu Danıştay'a taşımak istemesinin, bugüne kadar hiç rastlanmamış bir manevra olduğu belirtiliyor. Bu girişimin sonuç verip vermeyeceği merakla beklenirken, hukukçular redd-i hakim talebinin somut bir gerekçeye dayanmaması sebebiyle İdari Yargılama Usul Kanunu'nun 57/2. maddesi gereğince Doğan'ın bu isteğinin reddedilmesi gerektiğini belirtiyor.
Hukukçular, redd-i hakim ve yürütmeyi durdurma talebinin bölge idare mahkemesinde karara bağlanması gerektiğini de ifade ediyor.
DANIŞTAY TALEBİ KARAKÖY GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN GELDİ
Doğan Grubu yöneticilerinin Danıştay Genel Sekreteri K.T., Danıştay Kıdemli Tetkik Hakimi E.Ç. ve İstanbul Bölge İdaresi Mahkemesi'nden bazı isimlerle görüşmesinin ardından davanın Danıştay'a taşınmak istenmesi manidar bulundu. Doğan Grubu'yla bağlantısı bulanan Nedim Türkmen'in aracılığıyla yapılan görüşmenin, geçtiğimiz hafta İstanbul Karaköy'de Kalamar adlı restoranda yapıldığı, Vakit tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.
DOĞAN YAYIN HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA
Bu arada; Doğan Yayın Holding A.Ş. dün yaptığı açıklamada, grup şirketlerinden Doğan TV Holding A.Ş. ile Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından İstanbul 1. Vergi Mahkemesi nezdinde yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada, yürütmenin durdurulması talebinin kabul edilmediğini dolaylı olarak öğrendiklerini belirtti. Doğan Grubu, bir üst mahkemeye başvuracaklarını da duyurdu.

Ekonomi Haberleri

Asgari Ücret açıklandı!
Büyük yatırımcılar "İsrail"deki emlak piyasasını terk ediyor
Moody's İsrail'in kredi notunu iki kademe düşürdü
Enflasyon, yüksek fiyatlar ve onlarca doktorun işten ayrılması..
Fitch Ratings, İsrail'in kredi notunu düşürdü