Irak"ın devrik lideri Saddam Hüseyin"in idam edilmesi, dünya basınının manşetlerindeydi. İngiliz Independent gazetesi yazarı Robert Fisk, "Sırlarını mezara götürdü. Suç ortaklığımız da onunla öldü" başlıklı yazısında, idamdan ABD ve İngiltere"yi sorumlu tuttu.
Fisk, "Batı, Saddam"ı silahlandırdı, düşmanlarıyla ilgili istihbarat verdi, zulümleri için teçhizat verdi, sonra da suç ortaklarını ele vermesini önledi. Tüm gerçek, Bağdat"taki infaz odasında Saddam"la birlikte öldü. Washington ve Londra"da birçokları onun sonsuza kadar susmasıyla rahat bir nefes aldı" diye yazdı.
Independent"ın başyazısında da, Saddam Hüseyin"in uluslararası bir mahkemede yargılanmaması eleştirildi.
Devrik liderin idamının hiçbir olumlu sonucu olmayacağı vurgulanan başyazıda, "Devrik liderin apar topar asılması ABD"nin Saddam Hüseyin"le geçmişteki işbirliği konusundaki spekülasyonları artırmaktan başka bir işe yaramadı" dendi.
İngiliz Sunday Times ise başyazısında, "Bu sürecin tek olumlu yanı suçun cezasız kalmayacağını göstermesi" yorumunu yaptı.
Gazetede çıkan bir başka yazıda da, ittifakın haklı bir gerekçe olmaksızın Irak"ı işgal etmesi gibi idam edilmek üzere devrik lideri Iraklılara teslim etmesinin de hata olduğu belirtildi.
İngiliz Sunday Telegraph gazetesinin haberinde, Saddam Hüseyin"in idam edilmesinin Irak"ta mezhep çatışmalarına son vereceğini düşünmenin safça olduğu yer aldı.
Amerikan New York Times gazetesi de , devrik liderin ölümüne ilişkin farklı tepkilerin Irak"ın parçalanmışlığını ortaya koyduğunu yazdı.
İspanya"nın El Pais gazetesi, Irak"ın sadece ihtiyacı olduğu soyluluğu gösterme fırsatını değil, aynı zamanda Saddam"ı insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle yargılama olasılığını da kaçırmış olduğu yorumunda bulundu.
Alman Bild am Sonntag gazetesi, Saddam"ın ölümünün hiçbir sorunu çözemeyeceğini yazarken, Fransız Le Journal Du Dimanche gazetesi ise ilk sayfada verdiği haberde "Ya sonra? Saddam Hüseyin"in idamı Irak"ta hiçbir şey değiştirmiyor" ifadesini kullandı.
Birçok İtalyan gazetesi ise, Saddam Hüseyin"in kameralar önünde idam edilmesini barbarca bir gösteri olarak nitelendirdi.
Yunan Kathimerini gazetesi de, Saddam"ın idamının yayımlanmasının barbarca ve aşağılayıcı olduğunu belirterek, "Körfez"de iç ve genel bir savaş tehlikesi" başlığını kullandı.
Ethos gazetesi, "Irak"a kurşun, ABD iç savaşa körükle gidiyor" başlığını kullanırken, Eleftherotypia gazetesi idamın diktatörü şehit yaptığını yazdı.