Ekim'den Bu Yana Şehit Olan Öğrencilerin Sayısı Belli Oldu

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 11 bin Filistinli öğrenci şehit oldu

Filistin Eğitim ve Yüksek Öğrenim Bakanlığı, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'ya yönelik Siyonist saldırının başladığı 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 11 bin Filistinli öğrencinin şehit olduğunu, 17 bin 772 kişinin de yaralandığını söyledi.

Bakanlık, Salı günü yaptığı açıklamada, saldırının başlangıcından bu yana Gazze'de şehit olan öğrenci sayısının 10 bin 888'i aştığını, 17 bin 224 öğrencinin yaralandığını, Batı Şeria'da ise 113 öğrencinin şehit olduğunu, 548 öğrencinin de yaralandığını bildirdi.

Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da 529 öğretmen ve yöneticinin şehit olduğu ve yaralandığı, Batı Şeria'da ise 129'dan fazla kişinin tutuklandığı belirtildi.

Bakanlık Gazze Şeridi'nde 362 devlet okulu, üniversite, üniversite binası ve Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait 65 binanın bombalanıp tahrip edildiğine, 124 tanesinin ağır hasara uğradığına dikkat çekildi. Batı Şeria'daki 69 okul ve beş üniversite basıldı ve Gazze Şeridi'nde 133 devlet okulu barınma merkezi olarak kullanıldı.

Ortadoğu Haberleri

Hamas: İsrail'in Teklifi Gülünç
Nasrullah'tan Büyük Saldırı Sonrası Açıklama
Lübnan'da yeni siber saldırı!
İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırısında Şehid Sayısı Arttı
İşgalci İsrail Filistinli Sağlık Personelini Şehid Etti