Edinilen bilgiye göre, imzasını çeken milletvekillerinin 6'sı Demokrat Partili, 1'i Cumhuriyetçi Partili. Bu çerçevede tasarıdan imzasını çeken milletvekillerinin sayısı 17'ye ulaşmış oldu. Temsilciler Meclisinin 435 üyesi bulunuyor.
Tasarının kabul edilmesi için, oturuma katılanların yarısının bir fazlası oy yeterli olacak.
İmzasını çekenler, Kongre siyahlar dostluk grubu başkanı ve Tahsisatlar Komitesi üyesi Demokrat Parti Michigan Milletvekili Carolyn Kilpatrick, Tahsisatlar ve Bütçe komitelerinin üyesi Demokrat Parti Arizona Milletvekili Marion Berry, Tahsisatlar Komitesi üyesi Demokrat Parti Georgia Milletvekili Sanford Bishop, Tarım ve Mali Hizmetler komitelerinin üyesi Demokrat Parti Tennessee Milletvekili Lincoln Davis, Enerji-Ticaret, Bilim-Teknoloji komitelerinin üyesi Demokrat PArti Arizona Milletvekili Allen Boyd ve İç Tüzük-Usül, Vergilendirme komitelerinin üyesi Cumhuriyetçi Parti California Milletvekili Wally Herger oldu.
Tasarıya ulusal güvenlik çıkarlarına zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkan ABD yönetimi, kongre üyelerini, tasarının geçirilmemesi için ikna etmeye çalışıyor. Ayrıca Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) de Amerika'da yaşayan Türkleri organize ederek, kendi bölgelerindeki kongre üyelerine mektup ve faks gönderilmesini, tasarının geçirilmesinin zararlarını anlatmasını sağlıyor.
Temsilciler Meclisinin Dış İlişkiler Komitesi üyesi ve tasarısının destekçisi olarak bilinen bir milletvekili Jo Anne Davis'in, kısa süre önce hayatını kaybetmesinin ardından, ABD kongre kayıtlarına göre şu anda tasarının 218 imzacısı bulunuyor.
Nisan ayında hayatını kaybeden Demokrat Partili Juanita Millender-McDonald ile temmuz ayında istifa eden Demokrat Partili Marty Meehan'ın imzalarının da kongre kayıtlarındaki bu 218 rakamına dahil olduğu söyleniyor. Bu iki milletvekili de çıkartılırsa tasarı destekçisi 216 milletvekili kalmış olacak.