Filistinli Esir Mohammad Moussa Şehid Oldu!

Tutuklu İşleri Komisyonu ve Filistinli Mahkumlar Derneği, Musa'nın gözaltına alınmadan önce herhangi bir kronik sağlık sorunu yaşamadığını söylüyor.

Filistinli tutuklu Muhammed Münir Musa'nın vefatı, Tutuklular ve Eski Tutuklularla İlişkiler Komisyonu ile Filistin Esirler Cemiyeti (PPS) tarafından duyuruldu.

7 yaşındaki Musa, 20 Nisan 2023'ten bu yana İsrail tarafından gözaltında tutuluyordu. Ramon Cezaevinde yargılanmadan gözaltında kalan Musa, Cuma günü İsrail Soroka Hastanesi'nde şehid oldu.

Musa'nın evli olduğu ve üç genç kız babası olduğu belirtilirken, gözaltına alınmadan önce herhangi bir kronik sağlık sorununun bulunmadığı ifade edildi.

Komisyon ve PPS, 7 Ekim 2023'ten bu yana 40 mahkum ve tutuklunun şehit edilmesinin arkasındaki nedenlerin işkence, tıbbi ihmal ve açlık gibi sistematik suçlar olduğunu vurguladı.

7 Ekim'den bu yana İsrail hapishanelerinde şehit olan mahkum ve tutukluların sayısı, 24'ü Gazze Şeridi'nden olmak üzere 41'e yükselirken, Filistin Esir Hareketi'nden şehit olanların sayısının 1967'den bu yana 278'e ulaştığı belirtildi.

Filistin Haberleri

Hamas'tan Kritik Çağrı!
Roketler atıldı siyonistler alçak sürünmeye geçti(VİDEO)
İki tankı imha edip işgal güçlerini hedef almak...(VİDEO)
Siyonist rejimden yeni katliam: İnsanları diri diri yaktılar
Filistin Drenişi Merkava Tankını Hurdaya Çevirdi! (Video)