Financial Times: Lübnan'da daha derin bir çatışmanın içine çekilmek İsrail'in ihtiyacı olan son şey.

İngiliz gazetesi "Financial Times", ABD'nin "Gazze'deki savaşı durdurmadan bile Lübnan cephesini kontrol altına alma çabalarını iki katına çıkarması" gerektiğinden bahsediyor çünkü "İsrail"in ihtiyacı olan son şey bölgede yeni bir çatışmadır.

İngiliz Financial Times gazetesi bir haberinde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "başka, daha derin bir çatışmaya sürüklenmenin İsraillilerin ihtiyaç duyduğu son şey olduğu bir dönemde" "Hizbullah'a karşı askeri kampanyayı genişletme baskısıyla" karşı karşıya olduğunu bildirdi . ”

Gazete, "İsrail'in Lübnan'daki önceki savaşlarının Hizbullah'ı durdurma veya zayıflatmada başarısız olduğunu" belirtti.

Üstelik Gazze Şeridi'nde sekiz ay süren yıkıcı çatışmanın ardından "İsrail hâlâ Netanyahu'nun ana hedeflerine ulaşamadı." Üst düzey İsrailli askeri liderler bile "artık Hamas'ı yok etmenin imkansız olduğunu kabul ediyor"; oysa "Hizbullah, İsrail'e yönelik insansız hava araçları ve füzeleriyle dünyadaki en silahlı hükümet dışı parti olması ve devasa bir füze cephaneliğine sahip olması nedeniyle çok daha zor bir düşmanı temsil ediyor." denildi.

Kendisi şuna dikkat çekti: “ Stratejik Hayfa limanı da dahil olmak üzere İsrail'deki bölgelere Hizbullah'ın insansız hava aracı keşif uçağından görüntülerin yayınlanması da dahil olmak üzere dramatik saldırılar ve hareketler, partinin İsrail'e baskı yapma ve yardım etme yeteneğine sahip olduğunu göstermeyi amaçlıyor. Gazze Şeridi'ndeki saldırıyı sonlandırın.

Bu bağlamda Financial Times, "üst düzey Amerikalı yetkililerin, Gazze'de ateşkes ilan edildiğinde yürürlüğe koymak üzere İsrail ile Lübnan arasında bir anlaşmaya varmak için çalıştığını" belirtti.

Ancak gazeteye göre, "Ortadoğu'da başka bir felaket savaştan kaçınılması gerektiğinden, ABD ve müttefikleri, Gazze'deki savaşı durdurmadan bile Lübnan cephesini kontrol altına alma çabalarını iki katına çıkarmalı."

Aynı bağlamda, New York Times bir makalesinde "Lübnan'ın kuzey sınırı boyunca Gazze'ye paralel başka bir savaşın patlak vermesinden" söz etti ve bunun "karşılıklı saldırıların yoğunlaştığı riskli bir oyun" olduğuna dikkat çekti. son haftalarda... Hamas'tan çok daha güçlü bir düşmanın varlığından söz etti.

Amerikan gazetesi şunu ekledi: "Hamas'ın aksine, Hizbullah'ın savaş konusunda deneyimli ve İsrail'in derinliklerindeki hedefleri vurabilecek uzun menzilli, hassas güdümlü füzelere sahip savaş güçleri var."

Gazete, şuna da dikkat çekti: “ABD Başkanı Joe Biden, geniş çaplı bir savaş riskinin tedbiri olarak, üst düzey yardımcılarından Amos Hochstein'ı, Diplomatik bir çözüm ve barış için baskı yapmak üzere Pazartesi günü İsrail'e, Salı günü de Lübnan'a gönderdi. ."

New York Times, emekli İsrailli Tuğgeneral Assaf Orion'un şu sözlerini aktardı: "2006 savaşı sırasında Hizbullah, beş hafta boyunca yaklaşık 4.000 füze ateşledi; şimdi ise muhtemelen aynı sayıda füzeyi de fırlatacak." Sadece bir günde İsrail genelinde büyük hasara neden oluyor.”

Medya-Makale Haberleri

Abdurrahman Dilipak: BRICS+ ABD seçimi+ G20 Zirvesi
Mücahit Gültekin: İsrail’in Ördüğü Psikolojik Bariyerler
Abdurrahman Dilipak: Yeni dünya düzeni
Abdurrahman Dilipak: Mahşer günü
Abdurrahman Dilipak: Güler Yüzlü Müslüman