Financial Times, Batı'nın, Filistinde acil kararnameyle iş başına gelen bir hükümeti desteklemesi iki yüzlülük olarak değerlendirerek, gercek amacın aslında El Fetih lideri Mahmud Abbas'ın konumunu Hamas karşısında güçlendirmek olduğunun açıkça belli olduğunu belirtti.
Fakat bugünkü baş yazılarından birini aynı konuya ayıran gazete, Batılı ülkeleri uyarıyor: Filistin sorununa taraf tutarak yaklaşmayın.
Rakip Filistinliler arasındaki çatışmanın Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da Hamas ve El Fetih önderliğinde iki ayrı yönetim oluşturduğuna dikkat çeken Financial Times, bu noktadan sonra Amerika ve Avrupa Birliği'nin El Fetih'e destek vererek ilerlemek isteyişini hem tehlikeli hem de iki yüzlüce diye niteliyor:
''Önce seçim olsun diye tutturdular, ama Hamas kazanınca doğrudan yardımları durdurdular. Şimdi kararnameyle oluşturulmuş geçici bir hükümete yardım musluğunu yeniden açacağa benziyorlar.''
HAMAS VE EL FETİH ÇEKİŞMESİ
Financial Times, Mahmud Abbas'a ve El Fetih önderliğinde kurulan yeni hükümete yardımları aktararak Batı ile işbirliği içinde çalışan Filistinlilerin ödüllendirilmek istendiğini yazıyor.
Fakat gazete, bu hükümetin otoritesinin sadece Batı Şeria ile sınırlı kaldığının ve bütün Filistinlileri temsil etmediğinin unutulmamasını istiyor.
Financial Times, ''Hamas'ın Gazze'de kontrolü ele geçirişi zalimceydi; hesap vermesi gereken çok şey var ama'' diyor, ''son seçimleri kazanan parti de Hamas'tı, çünkü El Fetih yolsuzlukla ve kötü yönetimle eş tutuluyordu.''
Gazete, Gazze Şeridi'nde Hamas taraftarlarını tecrit etmenin onları sadece daha da radikalleştireceğini söyleyerek, Amerika ve Avrupa Birliği'nin Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğü derinleştirmek yerine, onarmaya yönelik politikalar üretmesini istiyor.