İran halkının büyük çoğunluğunda var olan İngiliz düşmanlığının tarihi izlerine değinen Fisk, İran'a uygulanan yaptırımların ardından son dönemlerde ortaya çıkan nefretin, tarih boyunca İran halkının İngiltere'ye göstermiş olduğu tepkilerin küçük bir bölümü olduğuna vurgu yaptı.
Robert Fisk, "bu güne kadar İran'ın en sıkı ilişkilere sahip olduğu ülkenin de İngiltere olması da oldukça büyük bir çelişkidir" açıklamasında bulundu.
Makalesinde, "İkinci Dünya Savaşı sırasında eski İran Şahının Nazi partisine yakınlaşmasının ardından İngiltere, Sovyetler birliğiyle beraber İran'a savaş açtı. Ayrıca 1953 yılında İngiltere, petrolün kamulaştırılması sonrasında, demokratik yollarla seçilmiş olan Muhammed Musaddık hükümetini devirmek için Amerika'ya yardım etmiştir" cümlelerine yer verdi.
"Bunların hiçbiri varsayım ya da efsane değil, bilakis tahakkuk etmiş gerçeklerdir" cümlesini de makalesinde zikretti. "İslam Devrimi'nden sonra Tahran'daki Amerikan büyükelçiliğinde birçok gizli belgenin ortaya çıkarılması, yalnızca Amerika'nın yeni kurulan Ayetullah Humeyni Hükümetini devirmek için ortaya koyduğu girişimleri değil, aynı zamanda Amerikan ve İngiliz istihbarat servislerinin ortaklaşa çalıştıkları gerçeğini de ifşa etti."
Fisk, makalesinde, son olarak şunları söyledi: "Her halükarda dün itibariyle İranlılar bize bir darbe indirmiş ve bizi tamamen terk etmişlerdir. Hem de elçilikten alınan bir grup belge ile" Bu belgelerin içeriklerini okumak için pek beklemeyeceğiz; zira bunlar, çok yakında ifşa edileceklerdir."