Fransız LCİ televizyonunun sorularını cevaplandıran Gül, "Türkiye'nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını gündeme getirenleri hapse atmaktan ne zaman vazgeçeceği" yönündeki bir soruya karşılık Türkiye'de böyle bir yasa olmadığını hatırlattı.
Türkiye hakkındaki algılamayla Türkiye gerçeklerinin farklı olduğunu belirten Gül, "Türkiye'de şiddet içermemesi kaydıyla her türlü görüş savunulabilir örneğin, ben 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına inanmıyorum ama benim katılmamam başkalarının bu düşünceyi ifade etmesine engel değil" dedi.
Fransa'daki Türkiye mevsimi kapsamında kırmızı beyaza bürünen Eyfel kulesinde neden ay yıldıza yer verilmediğinin sorulması üzerine de Gül, "ay yıldız gökyüzünde" şekilinde cevap verdi. Gül, eyfelde ay yıldıza yer verilmemesinin Fransız kamuoyundaki Türkiye karşıtlığıyla ilgisi olduğu imasını reddetti.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'i Türkiye'ye davet edip etmeyeceği sorulan Gül, son olarak NATO'nun Bükreş zirvesi kapsamında ikili görüşme yaptığı Fransız muadilini Türkiye'ye davet ettiğini, davetin hala geçerli olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, yasa dışı göçle ilgili bir soruya da, Türkiye'nin bu konuda AB ile daha fazla işbirliğine hazır olduğunu belirtti ve Türkiye'nin son yıllarda yasa dışı göçe karşı ciddi önlemler aldığını hatırlattı.
Gül, Türkiye'nin AB süreciyle ilgili bir soru üzerine de, Türkiye'nin Avrupa Konseyinin kurucu üyesi olduğunu hatırlatarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de üye olan Türkiye'nin zaten Avrupa'nın bir parçası olduğunu vurguladı.
Fransa ile ikili ilişkileri de değerlendiren Gül, ikili ticaretin 11 milyar avroya ulaştığına dikkat çekerek, Fransa'nın en önemli ticari ortaları arasına giren Türkiye'nin Fransa'nın ihracatına katkıda bulunarak bu ülkede istihdam oluşturduğunu söyledi.