Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada anlaşmadan Tiflis'in herhangi bir fayda görmediği, bundan sonrası için işbirliğinin durdurulduğu kaydedilerek, "Gürcistan bundan sonra Bağımsız Devletler Topluluğu çerçevesinde herhangi bir askeri işbirliğine sıcak bakmıyor." denildi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Rusya'nın bunu anlayışla karşılayacağını ümit ettiklerini belirtti.
Rusya'nın Tiflis Büyükelçiliği de kendilerine Gürcistan'ın anlaşmadan çekildiği ifade eden belgenin ulaştığını doğruladı. BDT hava savunma anlaşmasında Gürcistan'ın dışında Ermenistan, Ukrayna, Belarus, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Tacikistan yer alıyordu.
ABHAZYA BİR GÜRCÜ KEŞİF UÇAĞI DAHA DÜŞÜRDÜ
Diğer taraftan olağanüstü hal ilan edilen Abhazya özerk bölgesi önceki gün düşürülen iki Gürcü keşif uçağının ardından bir Gürcü keşif uçağı daha düşürdüklerini açıkladı. Gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen özerk bölgede tansiyonun yüksek olduğu belirtiliyor.
Rusya, Tiflis'in özerk bölgeleri askeri müdahalede bulunarak yeniden merkeze bağlama girişiminde bulunmasından endişe ediyor. Abhazya yönetiminin iddialarına göre Gürcistan sınıra 7 bin 500 kişilik bir askeri yığınak yapmış durumda. Moskova'da bölgede bulunan 2 bin kişilik barış gücü birliğini, 3 bin kişiye çıkarmıştı. 1990 yılında bağımsızlıklarını ilan eden iki bölge ile Tiflis yönetimi arasında çıkan çatışmalarda yaklaşık 30 bin kişi hayatını kaybetmişti.