Halevi: Goloni Üssünde Yaşananlar Zor ve Acı Verici

İşgal Ordusu Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Golani üssünde yaşananları "zor" olarak nitelendiriyor

Golani üssünü ziyareti sırasında işgal ordusu genelkurmay başkanı Herzi Halevi, burada yaşananları "zor" olarak nitelendirerek "acı verici" sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Halevi, "Savaş halindeyiz ve bir eğitim üssüne derinlemesine bir saldırı zor ve sonuçları acı vericidir" dedi.

Israel Hayom gazetesinin bugün yayımladığı habere göre, Golani Tugayından 52 İsrail askerinin hâlâ hastanede tedavi altında olduğu belirtilirken, Hizbullah'ın Hayfa'nın güneyindeki Binyamina'daki askeri üssü hedef alması sonucunda bazı askerlerin durumunun ciddi olduğu kaydedildi. İşgal ordusu, en az 4 askerin öldüğünü itiraf etti.

işgal kayıplarını kasıtlı olarak gizliyor ve sansür uyguluyor . Israel Hayom, Kızıl Haç'ın saldırıda 67 kişinin yaralandığını bildirdiğini aktardı.

Hizbullah ise yaptığı açıklamada, bu operasyonun "Hayber" operasyonları serisinin bir parçası olduğunu ve "Lebbeyk Ya Nasrallah" çağrısı altında gerçekleştiğini vurguladı. Açıklamada, İsrail'in özellikle Lübnan'ın başkenti Beyrut ve diğer bölgelerdeki El Nuvairi ve El Basta'ya yönelik saldırılarına ve işgal tarafından işlenen katliamlara bir yanıt olarak bu operasyonun gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ortadoğu Haberleri

Gazze'de Ne Kadar Konut Yıkıldı?
Şehid Yahya Sinvar O Teklifi Reddetmiş!
İşgal rejimi, ABD’nin THAAD füze savunma bataryasını konuşlandırdı
Hizbullah duyurdu: Siyonistlere ait İHA'yı imha ettik!
The Guardian: Sinvar Sembol Haline Geldi