Hamas heyeti, direniş talebine ve 2 Temmuz önerisine bağlı kalarak Kahire'den ayrıldı

Hamas Siyasi Bürosu üyesi İzzat el-Rişk, hareketin müzakere heyetinin arabulucularla görüştükten ve onlara 2 Temmuz'daki öneriye bağlılığını bildirdikten sonra Pazar akşamı Kahire'den ayrıldığını doğruladı.

Hamas Siyasi Bürosu üyesi İzzat el-Rişk, hareketin müzakere heyetinin Mısırlı ve Katarlı arabulucularla görüşerek son müzakere turunun sonuçlarını dinledikten sonra Pazar akşamı Kahire'den ayrıldığını duyurdu.

Al-Rishq, Hamas heyetinin, Biden'ın konuşmasında ve Güvenlik Konseyi kararında belirtilenlere dayanarak işgalin 2 Temmuz'da kararlaştırılanlara uymasını talep ettiğini doğruladı ve Hamas'ın üzerinde anlaşılanları uygulamaya hazır olduğunu doğruladığını belirtti. Filistin halkının en yüksek çıkarlarını sağlayacak ve ona karşı saldırganlığı durduracak şekilde.

Al-Rishq, Hamas delegasyonunun hareketin herhangi bir anlaşmanın kalıcı ateşkes, Gazze Şeridi'nden tamamen çekilme, bölge sakinlerinin bölgelerine dönme özgürlüğü, yardım, yeniden inşa ve ciddi bir takas anlaşmasını içermesi gerektiği yönündeki tutumunu vurguladığını söyledi.

Filistin direnişinin liderliğinden özel bir kaynak, Cumartesi günü Al-Mayadeen'e İslami Direniş Hareketi Hamas heyetiyle Kahire'de yapılan toplantının "açık bir ilerlemeye yol açmadığını" açıkladı .

Filistin Haberleri

Filistin Direnişinden Yemen'e Teşekkür Mesajı
Hebrew Israelite Haber sitesi, "İsrail Topraklarının Tamamı Yakında..." Başlığıyla bir Harita Yayınladı
Siyonist İsrail'de Yapılan HAMAS Anketinin Sonuçları Açıkladı
Filistin için Beştepe'de eylem yapan aktivistler yargılanıyor
BAE'den İşgalci İsrail'e Destek! HAMAS Açıklama Yaptı!