Hamas lideri: Gazze'deki direniş iyi durumda

Hamas lideri: Gazze'deki direniş iyi durumda ve müzakere sürecini akıllıca ve yetkin bir şekilde yönetiyoruz



Adının açıklanmasını istemeyen lider, "tüm acılara, bedellere ve günlük fedakarlıklara rağmen, (Hamas'ta) yurtiçinde ve yurtdışında söz ve tutum birliğiyle birleştiğimizi ve tüm bileşenlerimiz arasında, sahadaki çeşitli kulvarlarda, siyasi ve müzakerelerde hiçbir anlaşmazlık olmadığını vurguladı.

"Başta İslami Cihad ve Halk Cephesi olmak üzere ana gruplarla koordinasyon halindeyiz ve onlarla her zaman toplantılar ve temaslar gerçekleştiriyoruz."

Hamas lideri saha düzeyinde ise şunları vurguladı: "Özellikle direniş tarafında işlerimiz yolunda ve özellikle son üç aydır tam kontrol ve her tura uygun taktik ve eylem değişikliği sistemi içinde çok rahat çalışıyoruz" dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen lider, El Fetih liderliğiyle ilişkiler konusunda ise şunları vurguladı: "Bu konuda yeni bir şey yok... Bazılarıyla iyi iletişim kuruyoruz ama karar tamamen Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve çevresindeki ekibin,
Cuma günü Çin, 23 ve 24 Haziran tarihlerinde Pekin'de yapılması planlanan Filistinli gruplar toplantısının iptal edildiğini duyurdu.

Filistinli kaynaklar Çin'deki guruplar toplantısının iptalinin "Başkan Abbas'ın El Fetih'in katılımını reddetmesinin ardından geldiğini" açıkladı.

Çeviri Tevhidhaber

Filistin Haberleri

Şehid Yahya Sinvar'ın Vasiyeti Yayınlandı
Suud Kanalı Şaşırtmadı! Şehid Yahya Sinvar'a Hakaret Ettiler
Netanyahu'nun "evine" operasyon!
Son nefesine kadar mücadeleci... Yahya Sinvar
Hamas'tan Kritik Çağrı!