Hamas: Müzakere dosyasını kapatmadık!

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın yurtdışındaki siyasi departmanının başkanı Dr. Sami Ebu Zuhri, Gazze'de ateşkes için müzakerelere hazır olduklarını belirtti.

Hamas yöneticilerinden Ebu Zuhri, Filistin direnişinin düşman tarafından çöküşe itilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Jabalia, Beit Lahia ve Gazze Şeridi'ndeki günlük direniş operasyonlarının, direnişin cesaretinin ve gücünün bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Gazze Şeridi'nde yaşanan katliamlar karşısında ulusların ve yöneticilerin büyük bir sorumluluğu olduğunu belirten Ebu Zuhri, bu suçlar karşısında gerçek bir ortaklık kurulması gerektiğini vurguladı. Uluslararası yetkililerin açıklamalarının, birçok Arap yönetici ve yetkilinin tutumundan daha etkili olduğunu ifade etti.

Ateşkes müzakereleri hakkında ise, Hamas'ın müzakerelere sırtını dönmediğini, sunulan tüm kartları olumlu bir şekilde ele aldığını, ancak işgalin herhangi bir anlaşmaya varmakla ilgilenmediğini belirtti. Hamas'ın müzakere dosyasını kapatmadığını ve ateşkes ile işgalin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi için her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu vurguladı.

Ebu Zuhri, Hizbullah'ın Golani kampına yönelik geniş çaplı operasyonunu, çatışmanın başında aldığı darbelere rağmen Hizbullah'ın gücünü yansıtan önemli bir gelişme olarak nitelendirdi. Hizbullah'ın, işgalle çatışmayı tırmandırma kapasitesine sahip olduğunu ve bu durumun Filistin direnişinin gücünü artırdığını ifade etti.

Ortadoğu Haberleri

İşgalci İsrail'de Feda Eylemi
Hizbullah işgal tanklarını vurdu! İçindekiler öldü
İsrail gazetelerinden ortak manşet: Felaket!
Katil israil Lübnan'da BM Barış Gücü karargâhına yine saldırdı
İsrail medyası: Hizbullah büyük bir başarı elde etti