Hamas'tan esir açıklaması: Koşullara uyulmadıkça gün ışığı yok

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, "İsrail direnişin koşullarına uymadığı sürece hiçbir anlaşmaya imza atmayacaklarını ve ellerindeki esirlerin gün ışığı göremeyeceğini” söyledi.

Tunus'ta düzenlenen Mağrib Maşrik Forumu’na katılmak üzere bu ülkede bulunan Hamas yöneticilerinden Ebu Zuhri, basın toplantısı düzenledi.

İsrail Filistin halkına yönelik saldırılarını durdurmayı kabul etmediği müddetçe herhangi bir anlaşma imzalamayı düşünmediklerini belirten Ebu Zuhri, "İşgalci direnişin koşullarını kabul etmediği ve Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmadığı sürece elimizdeki esirler gün ışığı göremeyecek. Bizim belirlediğimiz şartlara göre işgalcinin elinde olan Filistinli esirlerin serbest kalmaları da yapılacak anlaşmalarda müzakere edilecek." dedi.

Ateşkes anlaşmasını siyonist rejimin engellediğine tüm dünyanın şahit olduğunu vurgulayan Ebu Zuhri, şu ifadeleri kullandı:

“Direniş güçleri arabulucuların sunduğu anlaşmayı kabul etmesine rağmen işgalci (İsrail) Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine saldırarak anlaşmayı kabul etmediğini gösterdi. Refah’a yönelik saldırılar direniş gruplarını yıldıramayacak. Amerikan yönetiminin de pozisyonlarını yeniden değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyoruz.”

doğruhaber

Filistin Haberleri

İşgalci ABD'den işgali yumuşatma açıklaması: İstikrar Gücü Hamas'la savaşmayacak
Gazze’de fırtına felaketi: Evler çöktü, siviller şehit oldu
Hamas: İzzeddin El-Kassam'ın kabrini yıkma tehdidi benzeri görülmemiş bir saldırı
Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Meşal: İran Filistin’in sarsılmaz destekçisidir
Hamas: Direnişi silahsızlandırma çağrıları İsrail'e hizmet ediyor