Hayfa direniş Gruplarının Hedefinde

Saraya Evliyau’d- Dem adlı Iraklı bir direniş grubu, Hayfa limanında önemli hedeflere yönelik operasyon düzenlediklerini açıkladı.

Irak’taki İslami Direniş gruplarından Saraya Evliyau’d- Dem adlı grup bugün (30/5/2024 Perşembe) şafak vakti, İsrail’in işgali altındaki topraklarda yer alan Hayfa limanındaki iki önemli hedefe karşı kamikaze insansız hava araçları ile saldırı düzenlediklerine dair görüntüler yayımladı.

Saraya Evliyau’d- Dem ilk olarak 24 Ağustos 2020'de ABD mallarını taşıyan bir konvoya operasyon düzenlemişti. Grup ayrıca, bir sonraki ay, bu kez 8 Eylül'de Sabrin News'te grubun logosunu taşıyan bir açıklama ile başka bir konvoy saldırısının sorumluluğunu üstlenmişti.

Ekim 2020 itibarıyla grup faaliyetlerini durdurmuş gibi görünse de 26 Ocak 2021'de Sabrin TV, Saraya Evliyau’d- Dem’in yeniden ABD konvoylarını hedef aldığını bildirmişti. 2 Şubat'ta, bu kez grubun logosunu taşıyan bir açıklama yayımlanmıştı.

Sabrin, 16 Şubat 2021'in erken saatlerinde, Evliyau’d- Dem’in Erbil'deki koalisyon güçlerine yönelik bir roket saldırısının sorumluluğunu üstlendiğini bildirmişti.

Evliyau’d- Dem’in Asaib-i Ehl-i Hak grubuyla bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

ydh

Irak Haberleri

Irak İslami Direnişinden Yeni Operasyon!
Irak İslami Direnişinden Yeni Operasyon
Gazze'deki iki mülteci kampına saldırı! Çok sayıda şehit var
Irak İslami Direnişinden Eilat ve işgal Golan'ındaki hedeflere operasyon
Irak Direnişi İşgalcilerin Uykularını Kaçırdı!