Hizbullah, İsrail'in en büyük uçak şirketini vurdu

İşgal güçlerinin toplandıkları yerleri, tesislerini ve yerleşim yerlerini roket atışlarıyla hedef almaya devam eden Hizbullah'ın İsrail'in en büyük uçak üreticisi ELTA şirketini vurduğu bildiriliyor.

El-Meyadin'e göre, Hizbullah, işgal güçlerinin toplantılarını, tesislerini ve yerleşim yerlerini roket atışlarıyla hedef almaya devam ediyor.

Cel el-Deyr karakolundaki bir İsrail toplanma noktası saat 8:30'da bir roket yaylım ateşiyle hedef alındıktan sonra, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Dan yerleşimi yakınlarındaki İsrail mevzileri ve toplanma noktaları büyük bir roket salvosuyla vuruldu.

Hizbullah, işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Katzrin yerleşimindeki İsrail askeri mevzilerini roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Hizbullah, Cumartesi günü saat 16:00'da Ma'aleh Golani kışlasına yaptığı saldırının ardından,16:50'de de Akka Körfezi'ndeki Sakhnin yakınlarındaki ELTA Systems Ltd'yi hedef aldı ve her iki yeri de roket atışlarıyla vurdu.

El-Meyadin, Elta'nın İsrail'in havacılık ve askeri endüstrilerinde uzmanlaştığını ve uçak üretiminde İsrail'in en büyük şirketi olduğunu vurguluyor.

Bu arada Askeri Medya, Hayfa körfezindeki Krayot bölgesinin hedef alındığını belgeleyen görüntüler yayınladı.

Görüntüler Cuma günü Hizbullah tarafından Lübnan-Filistin sınırına yaklaşık 28 kilometre mesafede bulunan ve yaklaşık 20 kilometrekarelik bir alana yayılan yoğun nüfuslu bir kentsel alan olan Krayot'a atılan roket salvolarını gösteriyor.

Hizbullah ayrıca Direniş savaşçılarının işgal güçleri ile karşı karşıya gelirken silahlarını hazırladıklarını gösteren bir başka video daha yayınladı.

Direniş hareketinin şafak vaktinden bu yana gerçekleştirdiği operasyonlar arasında Adeyse kasabası yakınlarındaki bir İsrail sızma girişiminin püskürtülmesi, işgalci İsrail güçleriyle karşı karşıya gelinmesi ve Marun al-Ras'a doğru ilerleyen bir Merkava tankının hedef alınması yer alıyor.

Operasyonlarda ayrıca Khallit Abir, Kfar Giladi ve Kfar Yuval'daki işgalci İsrail birlikleri roketlerle hedef alındı, Safed ve Carmel, Sa'sa yerleşimleri ve Ramat David askeri üssü bombalandı.

Bu arada İsrail Kanal 12, son günlerde Lübnan'dan İsrail'e 800 roket fırlatıldığını bildirirken, bir işgal ordusu sözcüsü Cuma günü güney Lübnan'daki çatışmalar sırasında en az bir askerin daha ağır yaralandığını doğruladı.

YDH

Ortadoğu Haberleri

Siyonist Çeteden 7 Ekim İtirafı
Ölen Siyonist Yerleşimci İşgalcilerin Sayısı Açıklandı!
Hizbullah, Lübnan'ın ayrılmaz bir parçası
İşgal altındaki Beerşeba'da Feda Eylemi!
İstanbul'da binlerce kişi soykırımın yıldönümünde Gazze'ye destek için bir araya geldi