Hizbullah Operasyonlarını Sürdürüyor!

Hizbullah, İsrail işgal "ordusunun" sınırdaki sızma girişimlerine karşı koymaya devam ederken, kuzey yerleşimlerini ve işgal varlığının derinliğini hedef alıyor

Hizbullah, Karmiel yerleşimini büyük bir roketle hedef aldı.

Direniş Markaba'daki Al-Qaba'a tepesinde toplanan İsrail işgal askerlerini topçu mermileriyle hedef aldığını duyurdu.

Ayrıca, Ramiya kasabası yakınlarında bir Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef alan direniş, tankın patladığını mürettebatının öldüğünü ve yaralandığını bildirdi

İsrail medyası, Karmiel ve çevresine düşen roketler sonucunda dört kişinin yaralandığını kabul etti.

Yukarı Celile'deki Mecd el-Krum'da bir ev doğrudan vurulurken, Maskaf Amir, Galilee'deki Kfar Giladi ve çevresinde siren sesleri duyuldu. İsrail medyası, bir askeri helikopterin Nahariya'daki Galilee Tıp Merkezine iniş yaptığını bildirdi.

Al-Mayadeen muhabiri, Ramiya ve Ayta al-Shaab bölgelerinde direniş ile işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığını aktardı. Bugün sabah saatlerinde direniş, işgal altındaki Safed şehrini büyük bir roket mermisiyle hedef alarak "Yiftah" yerleşimini de vurdu. Ayrıca "Dalton" ve "Dishon"daki İsrail işgal topçu kışlalarını da füzelerle hedef aldı.

İsrail Yayın Kurumu, Lübnan'dan düşen beş roketten birinin Safed'deki bir evin bahçesine isabet etmesi sonucu iki İsraillinin yaralandığını bildirdi. O sırada İsrail medyası, Lübnan'dan Safed'e fırlatılan roket patlamasında "yaklaşık 50 roket tespit edildiğini" belirterek, olayın roket fırlatılması için alışılmadık ve geç bir zamanda gerçekleştiğini, bu durumun on binlerce yerleşimciyi sığınaklara gitmeye zorladığını değerlendirdi.

İşgal güçlerinin Lübnan topraklarına girişiyle ilgili olarak, AL Mayadeen'in güney Lübnan'daki muhabiri, İsrail güçlerinin girdiği en derin noktanın 15 kilometreyi geçmediğini doğruladı.

Ortadoğu Haberleri

Geçen yıl 7 Ekim'den Bu Yana İşgalci İsrail'de Ne Kadar Uyarı Sireni Çaldı?
İşgal basını: İran'a saldırı an meselesi
İşgalci İsrail eski İstihbarat Başkanından İtiraf!
İşgalci İsrail'de büyük endişe: Füzeler tükendi! Sistem çökebilir
Direniş Savaşçıları Batı Şeria'nın Kuzeyinde İşgal Güçleriyle Çatışıyor!