Hizbullah siyonist elektronik üssünü vurdu

Lübnan'daki İslami Direniş, “Ramat David” üssünü ve havaalanını ve işgale bağlı “Rafael” şirketinin askeri sanayi komplekslerini hedef aldı.

Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah, Pazar sabahı, Lübnan'ın kuzeyindeki "Zufolun" bölgesinde bulunan, elektronik araç ve teçhizat konusunda uzmanlaşmış, işgale bağlı "Rafael" şirketinin askeri sanayi komplekslerini hedef aldıklarını duyurdu. Onlarca “Fadi 1” ve “Fadi 2” füzesi ve “Katyuşa” ile işgal altındaki Hayfa şehrini hedef aldı.

Direniş, bu operasyonun Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına ve onların direnişine destek amacıyla geldiğini ve işgalin Salı ve Çarşamba günü Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği vahşi (cihaz) katliama bir ön yanıt olduğunu doğruladı.

İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerini hedef alan tekrarlanan saldırılarına yanıt olarak direnişin birkaç kez ve bugün iki kez Ramat David Havalimanı'nın düzinelerce "Fadi 1" ve "Fadi 2" füzesiyle hedeflenmesi gerçekleşti.

Ramat David üssü, havaalanı ve Rafael şirketi hakkında ne biliyorsunuz? Bunların önemi nedir?

Rafael Askeri Sanayi Kompleksi

Rafael Askeri Sanayi Kompleksi, Rafael Şirketine bağlı bir askeri sanayi bölgesidir. Bu alan son derece hassas ve gizli kabul edilmekte olup toplam 6,5 km2 alana sahiptir ve Lübnan sınırına 24 km uzaklıktadır . Etkili hava savunma sistemlerinin üretildiği ve monte edildiği fabrikalar, depolar ve deney sahalarının en ünlüsü “Demir Kubbe”, “Drone Dome”, “Spider” füzeleri ve “David's Sling”dir.

Rafael Gelişmiş Savunma Sistemleri Şirketi veya eski adıyla Rafael Silah Geliştirme Otoritesi, İsrail işgal ordusu tarafından kullanılan askeri teknolojilerin geliştirilmesi görevleriyle ilgilenen İsrail hükümetinin en önde gelen kollarından biridir. Savunma araştırmaları ve çalışmaları için ulusal bir laboratuvar olarak kurulmuştur. İsrail Güvenlik Bakanlığı'nın şubeleri içinde 1948'de işgal birimindeki gelişmeye başladı.

Kendisini bir dizi birikmiş yıllık zarardan kurtarmak ve “İsrail” ile dünya ülkeleri arasındaki resmi ilişkilerden ayrı olarak ürünlerinin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla 2002 yılında resmi olarak limited şirkete dönüştürüldü ve yaptığı her şeyi resmi olarak İsrail hükümetinin politikalarından ayırmanın yanı sıra, hükümete ait olmayı sürdürürken uluslararası şirketlerle daha geniş bir rekabete girme stratejisi geliştirdi.

En öne çıkan ürünleri

Şirket, üretiminde işgal "ordusunun" ihtiyaç duyduğu silahlara odaklanmaktadır ve bu nedenle askeri üretimlerinin gelişimi, savaş ve savaş koşullarına bağlı olarak işgal "ordusunun" gerçekçi ihtiyaçlarının geliştirilmesine dayalı olarak incelenebilir. Karşılaştığı zorlukların doğası, özellikle İsraillilerin mümkün olduğunca yerel silah üretimine güvenmeye çalışması nedeniyle, bunun üzerinde egemenlik sahibi olmak ve onu yayınlama ve kullanma kararlarını kontrol etmek için gerekli olduğunu düşünüyor.

Son yıllarda endüstrileri savunma silahlarına, özellikle de çeşitli füze savunmalarına odaklandı. Rafael, kısa ve orta menzilli füzelere karşı "Demir Kubbe" füze savunma sisteminin geliştirilmesinden ve üretilmesinden ve ayrıca "David'in" füze savunma sisteminin geliştirilmesinden ve üretilmesinden sorumludur. Orta ve uzun vadede füze tehditleriyle mücadele için Sling” sisteminin geliştirilmesinin yanı sıra bölgedeki direniş hareketlerinin artan füze yeteneklerine yanıt olarak lazer savunma sistemi geliştirme çabaları da sürüyor.

Şirket ayrıca, 2006 yılında Güney Lübnan'daki direnişle savaşta ortaya çıkan işgal "ordu" tanklarının krizini çözmek amacıyla, tankların güdümlü füzelere karşı aktif savunması için "Trophy" sistemini de üretti.

Şirket ayrıca savunma sanayiinin yanı sıra "Spike" karadan karaya güdümlü tanksavar ve tahkimat füzeleri, "Bob Eye" havadan karaya füzeler, denizden karaya füzeler de geliştirip üretti. "Dalga kırıcı" denizden denize füzelere ek olarak denizaltılardan fırlatılacak yüzey modifikasyonu ve tekneler, araçlar ve silahlar için uzaktan komuta sistemi. İşgalci tarafta kullanılmak veya uluslararası ihracata yönelik olarak ürettiği en önemli sistem ve silahlar şunlardır :

-Füzeler:

1- Kısa menzilli kızılötesi güdümlü havadan havaya füzelerden oluşan ailem, daha sonra “Python” olarak anılacak olan Shafrir ” füzesi .

2- Spike , dördüncü nesil: Tanksavar güdümlü füzedir.

3- Temel Reis: Havadan karaya ağır bir füzedir.

4- Darby: Orta menzilli radarla yönlendirilen “havadan havaya” / “karadan havaya” füze.

5- Barak 8: Uçaksavar “deniz-hava”/ “yerden havaya”.

6- Popeye Turbo SLCM: Denizaltıdan fırlatılan nükleer savaş başlığına sahip bir seyir füzesi olduğuna inanılıyor.

-Hava savunma sistemleri:

1- Örümcek: “Python” ve “Derby” füzeleri üzerine kuruludur.

2- Demir Kubbe : 4 km'den yaklaşık 75 km'ye kadar olan kısa menzilli füzeleri önleyecek sistem.

3- Drone Dome : RADA Electronic Industries RPS-42 radarları, görüntüleme sistemi (CONTROP Precision Technologies) ve radyo sinyal dedektörleri dahil olmak üzere çeşitli sensörler kullanarak drone'ları yakalayan bir sistem .

4- David's Sling: Amerikan Raytheon firmasıyla ortaklaşa geliştirilen, orta ve uzun menzilli füzeleri, seyir füzelerini ve uçakları (insanlı veya insansız) engellemek için tasarlanan karadan havaya füze sistemi .

5- Demir Işın : Kısa menzilli füzelere, havan mermilerine ve uçaklara karşı koruma sağlamak için lazer silahlarına dayanan aktif bir füze savunma sistemi.

Lübnan Haberleri

İşgal Medyası: İsrail'in Stratejisi Yok
İsrail Lübnan'ı Bombaladı Şehitler Var!
Hayfa'yı mahşer alanına çeviren Hizbullah: Açık hesap savaşı başladı, dehşetten öleceksiniz
İşgalci İsrailli general: Mevcut strateji kuzeyi eski haline getirmeyecek
Hizbullah kuzeyi felç etti! İşgalcilerden İtiraf!