İç baskı artıyor: On binlerce yerleşimci Netanyahu'nun evinin önünde

On binlerce İsrailli işgal altındaki Kudüs'te Netanyahu hükümetinin devrilmesini talep etmek, erken seçim çağrısı yapmak ve Filistin direnişinin elinde bulunan İsrailli mahkumların serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmaya varmak için gösteri yapıyor.

On binlerce İsrailli yerleşimci Pazartesi akşamı Kudüs ve Tel Aviv'de gösteri yaparak işgal hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki mahkumları serbest bırakması, Netanyahu hükümetini devirmesi ve erken seçim yapılması yönünde bir anlaşma yapmasını talep etti.

İşgal altındaki Kudüs'te Netanyahu'nun evinin önünde toplanan binlerce yerleşimci , Netanyahu'nun görevden alınmasını talep ederken, göstericiler "Zalimi devirmenin zamanı geldi" sloganı attı.

Al-Mayadeen muhabiri işgal altındaki Kudüs'teki İsrailli göstericilerin Netanyahu'nun evinin etrafındaki polis bariyerlerine saldırdığını bildirdi ve muhabirimiz işgal polisinin orada çok sayıda göstericiyi tutukladığını doğruladı .

Göstericiler Netanyahu'nun evinin önündeki caddeyi ateşe verirken , işgal polisi de alevleri söndürmek ve protestoları bastırmak için tazyikli su kullandı.

Bugün erken saatlerde İsrail medyası, Benjamin Netanyahu hükümetine karşı protesto hareketinin organizatörlerinin önümüzdeki günlerde protesto adımlarının artacağını duyurduklarını söyledi.

Yerleşimciler, Netanyahu liderliğindeki mevcut hükümeti protesto etmek ve yeni seçim talep etmek amacıyla Pazartesi sabahı işgal altındaki Filistin topraklarındaki birçok yolu kapatmıştı.

Gösterici yerleşimciler, "Haredimleri" zorunlu askerlikten muaf tutan yasayı da "Ayrımcılık yeter, artık herkesi askere alın" sloganıyla protesto ettiler. Mücadele ruhu düşük.

Tel Aviv, Gazze'deki savaşla aynı zamana denk gelen ve devam eden protesto hareketinin bir parçası olarak, birkaç gün önce, istifa eden Savaş Kabinesi Bakanı Benny Gantz'ın da katıldığı ve esir takası anlaşmasının imzalanmasını talep eden büyük bir gösteriye tanık oldu. .

Filistin Haberleri

Şehid Yahya Sinvar'ın Vasiyeti Yayınlandı
Suud Kanalı Şaşırtmadı! Şehid Yahya Sinvar'a Hakaret Ettiler
Netanyahu'nun "evine" operasyon!
Son nefesine kadar mücadeleci... Yahya Sinvar
Hamas'tan Kritik Çağrı!