Tunus'ta üniversite mezunu işsiz bir gencin kendisini yakarak ateşlediği isyan, ülkede bir halk devrimi yaşanmasına sebep oldu. Yaşanan isyanın ardından 23 yıldır Tunus'u demir yumrukla yöneten Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali, kaçarak ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.
Diktatör Bin Ali'nin ülkeyi terk etmesinin ardından Tunus'ta sular durulmadı. Halk Bin Ali'nin adamları iş başında olduğu için sokak eylemlerine devam etti. Bunun üzerine Bin Ali'nin hükümete getirdiği bakanlar da görevlerinden istifa etmek zorunda kaldı. Bakanların istifası üzerine Tunus'ta sokak eylemleri bitme noktasına geldi. Ancak yıllardır diktatörlükle yönetilen ülkede suların kısa zamanda durulmayacağı, insan haklarındaki iyileşmenin ve ülkenin normalleşmesinin uzun zaman alacağı, Tunus'u sancılı bir sürecin beklediği ifade ediliyor.
Vakfımız hem ihtiyaç duyulan bölgelerde acil yardım çalışmalarında bulunmak hem de insan hakları ihlallerini yerinde gözlemlemek için Tunus'a bir ekip gönderdi.
4 kişiden oluşan İHH ekibi yola çıktı. Ekiplerimiz Tunus'ta acil yardım çalışmalarında bulunacak, insan hakları ihlallerini tespit ederek raporlaştıracak. Ekip Tunus'ta bulunduğu süre içerisinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve siyasi liderlerle bir dizi görüşmeler yapacak.