İktibas'ın yeni sayısı "Küresel Güçler ve Yerli İşbirlikçilerin Değişim Stratejilerini Iskalayan Yanlış Beklentiler" manşetiyle çıktı.
Derginin Yorum bölümünde Ortadoğu'da yeni düzen arayışları, Tunus'ta, Mısır'da, Yemen'de, Suriye'de, Libya'da ve zamanı geldiğinde diğerlerinde yaşanan/yaşanacakların ortak etkeni, değişen dünya ve bölge dengelerinin ortaya çıkardığı bölgesel düzen krizi üzerinde duruluyor. Yorum'da, 'Dine karşı din' politikalarının en tahrip edicisi ve Müslümanların düşünsel kadrolarını ve referanslarını da hedef alan en sofistike politika olan 'ılımlı laiklik' ekseninde yeni bir din algısı ve bu algı ekseninde yeni bir düzen kurulmak istendiği vurgulanıyor.
Kavram bölümünde, namazın haricî şartlarından biri olan 'Kıble' terimi işleniyor. Kıbleye yönelmenin temsilî bir anlamı olduğu, asıl istenenin, bir yöne yönelmiş olmaktan ziyade, tevhidî bir disiplin olduğunun altı çizilen değerlendirmede Resulullah ve ümmetinin kıble ile ilgili yaşadığı aşamalar ele alınıyor.
Değerli düşünür yazar Atasoy Müftüoğlu bu ayki yazısında "Demokrasi Emperyalizmi" başlığı altında "İslam ülkelerine yönelik olarak gerçekleştirilen bütün işgal ve istilalar çok büyük, çok abartılı yalanlarla, aldatmaca ve hilelerle dünya çapında pazarlandı, bugün de Libya örneğinde görülebileceği üzere çok hayâsız yalanlarla bu pazarlama faaliyeti sürdürülüyor. Bütün İslam-Arap toplumları bir kez daha alçakça aşağılanıyor, istiskal ediliyor, bu toplumların onurlarıyla istihza ediliyor, toplumlarımız onursuzluğa mahkûm, ediliyor" diyor.
Şükrü Hüseyinoğlu, İktibas'taki ilk yazısında "İtidal Kavramı Doğru Anlaşılıyor mu" sorusunun yanıtını arıyor. Hüseyinoğlu, kavramın doğru anlaşılamadığını belirterek "İtidal 'orta yol', itidal üzere olmak da 'orta yolda olmak' değildir. Ya nedir? İtidal, Allah'ın yolu ve mutedil olmaksa Allah'ın yolunda olmaktır. Yani itidalin referans noktası Allah'ın ölçüleridir" vurgusunu yapıyor.
Bünyamin Zeran ise özgürlüğe karşılık kulluk anlayışının esas alınması gerektiğini anlattığı "Kulluğu Özgürlüğe Tercih Ediyorum" başlıklı yazısında Allah'ın insana özgürlüğü, vahyi ilk duyduğu anda yaptığı seçim sırasında tanıdığını söylüyor.
"İşte Adamı Böyle Benzetirler" başlıklı yazısı ile Mustafa Atav, "Dünya İmtihanını Kazanmak" ile Nurefşan Erden, "Kuran Kıssaları" ile Mustafa Bozacıoğlu, "Kendini Beğenmek" ile Hikmet Ertürk, "Tağutlar Ekini ve Nesli Yok Eder" ile Erdal Bayraktar, "Ben Merkezli Dünyalar" ile Mustafa Siel de derginin diğer yazarları.