İran'da Kaos Planlayan Terör Hücresi Çökertildi

İran Güvenlik Güçleri Sistan ve Beluçistan'da Terör Hücresini Çökertti

İran güvenlik güçleri, İran'ın güneydoğusundaki Sistan ve Beluçistan eyaletinde bir terör hücresinin çökertildiğini duyurdu.

Fars Haber Ajansı'nın aktardığına göre, yabancı istihbarat tarafından desteklenen “Ceyş-ul İslam” terör örgütü üyeleri, Sistan ve Beluçistan'da gerçekleştirdikleri son terör eylemleriyle çok sayıda Sünni Beluç vatandaşının yanı sıra bir dizi güvenlik personelinin şehit olmasına neden olmuştu. İran güvenlik güçleri, bu suçların faillerine ağır bir darbe indirdi.

Güvenlik güçlerinin yürüttüğü soruşturmalar sonucunda, terör eylemlerini planlayan ve gerçekleştiren ana hücre tespit edildi. Üç teröristin öldürülmesi ve birkaçının tutuklanmasıyla sonuçlanan baskın ve çatışma sonrasında, Sistan ve Beluçistan'daki terör hücresi çökertildi.

Operasyon sırasında, teröristlerin saklandığı yerde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.


Ceyş-ul İslam Terör Örgütü Kimdir?

Ceyş-ul İslam ya da İslam Ordusu (Arapça: جيش الإسلام), Suriye İç Savaşı'nda faaliyet gösteren silahlı sözde muhalif bir gruptur. Suriye, Rusya, İran ve Mısır tarafından terörist grup olarak tanınmaktadır.

Ceyş-ul İslam grubu, Selefi (Vahhabi) çizgisiyle ön plana çıkmıştır ve Şam bölgesinde oldukça etkilidir. Pek çok kez El Nusra Cephesi gibi tekfirci gruplarla iş birliği yapmışlardır.

Ceyş-ul İslam lideri, Sünni olmayan kesimlere karşı takındığı sert tutum ile bilinmektedir. Şii, Nusayri ve İranlıları Zerdüşt olarak tanımlamıştır. Ayrıca, İbn Teymiye'nin bir fetvasına dayanarak, Nusayrileri 'Yahudi ve Hristiyanlardan daha kafir' olarak nitelendirmiştir.

Fars Haber Ajansı- Tevhidhaber

İran Haberleri

İşgal ordusundan İtiraf
Tahran'da Muazzam Cuma Namazı(CANLI)
İran'dan İbranice Tehdit Mesajı: Size Ulaşacağız
Fettah füzesi'nin özellikleri nelerdir?
General Bakıri: İsrail saldırırsa bu kez tüm altyapısını vururuz