İran’dan D-8’e İsrail Önerisi

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri Keni, İstanbul’da yapılan D-8 toplantısında Gazze’deki durumla ilgili olarak 9 maddelik bir öneri paketi sundu.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakan Vekili ali Bakıri Keni, İstanbul’da katıldığı D-8 üyesi ülkelerin dışişleri bakanları düzeyinde yaptığı olağanüstü toplantıda İsrail rejim ile her türlü ilişkinin kesilmesi çağrısında bulundu.

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri’nin Filistin konusunda dile getirdiği 9 maddelik öneriler şöyle:

1- D-8 örgütü içerisinde Filistin konusunda bir destek programı oluşturulması. Bu program, Filistin’in yeniden yapılanma ve kalkınma ihtiyaçları doğrultusunda örgüt üyelerinin kolektif katılımını ve yardımlarını gündem edinebilir.

2- D-8’in Gazze’nin yeniden yapılandırılmasını ve İslam ülkelerinden mali yardımlar toplanarak İslami bir fon oluşturulmasını desteklemesi.

3- Gazze’deki savaşın durdurulması ve bölgeye uluslararası yardımların gönderilmesi için D-8’in OIC temas grubu ile işbirliği yapacak bir temas grubu oluşturması.

4- Siyonist rejimle her türlü siyasi, ekonomik ve ticari ilişkinin kesilmesi.

5- Siyonist rejim ordusunun ve diğer güvenlik kurumlarının yaptıkları soykırımdan, işledikleri savaş suçlarından, insan haklarını ve uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal etmelerinden dolayı terör örgütü olarak tanınması.

6- D-8’in İsrail rejimini bir apartheid varlığı olarak tanınmasını desteklemesi ve üye ülkelerin BM Genel Kurulu’nun 3379 sayılı kararının yeniden canlandırılması için ortak çaba göstermesi.

7- D-8’in Filistin ulusal birliğinin sağlanması için tüm Filistinli grupların yer alacağı kapsamlı bir konferans yapılmasını ve savaşın bitmesinden sonra seçimler yapılıncaya kadar Filistin bölgelerinin idaresi konusunda uzlaşmalarını desteklemesi.

8- D-8’in Siyonist rejimin uluslararası kurumalardan ve etkinliklerden bu cümleden Paris olimpiyatlarından ihracını talep etmesi.

9- D-8 üyesi ülkeler tarafından Uluslararası Adalet Divanı ve Uluslararası ceza Mahkemesi gibi mevcut uluslararası hukuk mekanizmalarında Filistin’e hukuki destek verilmesi için bir ortak hukuk komisyonu oluşturulması.

Ortadoğu Haberleri

Avrupa'da Gazze'ye Destek Gösterileri Düzenleniyor
İşgalci İsrail Philadelphia Koridoruna Yerleşiyor!
Siyonist İşgalcilerden Skandal Teklif! El Hindi Açıklama Yaptı
Amerika O Ülkeden Askerlerini Çekecek mi?
İşgalciler Gazze'de Bu Sabah Katliam Yaptı