İşgalciler Gerçekleri Kabul Etmek Zorunda Kaldı! Maariv Gazetesinden HAMAS İtirafı!

Siyonist Gazete: Maariv: Hamas Gazze'de Egemen Güç ve Alternatifi yok

İşgalci İsrail'de yayınlanan "Maariv" gazetesi Gazze Şeridi'ndeki savaşın bitiminin ertersi günü için İsrail'in seçeneklerini değerlendirdi ve şu sonuca vardı: Gazze Şeridi'ni kimin yöneteceği tartışması bir yana, egemen ve iktidar partisi olduğu için Hamas'a herhangi bir alternatif gerçekçi görünmüyor.

Gazze'deki durumu Batı Şeria ile karşılaştırarak makalesine başlayan gazete, İsrail'in 2002 yılında Batı Şeria'yı işgal etmesinden yıllar sonra, İsrail ordusunun hala oradaki Filistinlilerle sürekli savaştığını açıkladı.

HAMAS'IN ALTERNATİFİ YOK

Gazete, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi sakinleri için sivil bir alternatif konusunda hiçbir cevabı ya da planı olmadığını ve altı ay önce olduğu gibi "Netanyahu'nun bugüne kadar bildiği tek şey Filistin Yönetimi'nin Gazze'de olmasını istemediği, çünkü bunun doğrudan iki devletli çözüme dayalı siyasi bir sürece giden yola girmek anlamına geldiği" açıklamasında bulundu.

Gazete "Hamas sahada, canlı, egemen, aktif ve yerinden edilenlerin çadırlarına yiyecek dağıtmaya devam ettiği sürece hiçbir güç, örgüt ya da devletin ne fiziksel olarak ne de kağıt üzerinde bir taahhütle Gazze'ye ayak basmayı kabul etmeyeceğine" dikkat çekti.

Gazete, İsrail'in ertesi günkü planla ilgili kafa karışıklığını anlatmaya devam ederek, "Mevcut durumu 'çıkmaz sokak' teriminden daha iyi tanımlamanın bir yolu yok, Hamas Gazze'yi kontrol ediyor, çünkü başka bir alternatif yok" dedi.

Gazete, işgal ordusundan ismi açıklanmayan üst düzey bir subayın Knesset Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'nin kapalı oturumunda "Binyamin Netanyahu başbakan olarak Gazze'yi kontrol etmek için halka bir alternatif sunmak zorunda kalmadan önce İsrail'de seçimler yapılacak" dediğini aktardı.

Gazete, "Gerçeği kabul edin ve gerçekçi bir alternatif olmadığını yüksek sesle söyleyin, Hamas Gazze'de ve bizim gerçekliğimizde kalacak gibi görünüyor" yorumunda bulundu.

Çeviri Tevhidhaber

Filistin Haberleri

Şehid Yahya Sinvar'ın Vasiyeti Yayınlandı
Suud Kanalı Şaşırtmadı! Şehid Yahya Sinvar'a Hakaret Ettiler
Netanyahu'nun "evine" operasyon!
Son nefesine kadar mücadeleci... Yahya Sinvar
Hamas'tan Kritik Çağrı!