İşgalcilerden Hizbullah İtirafı

İsrailli General Jacob Amidror, Hizbullah'ın silahsızlandırılmasının General olduğunu ve füze saldırılarının uzun süre devam edebileceğini belirtti.

İşgal ordusunda yedek tümgeneral olarak görev yapmış ve daha önce İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi başkanlığını üstlenmiş olan Jacob Amidror, Hizbullah'ın silahsızlandırılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Amidror, "Lübnan'da ya da Lübnan dışında Hizbullah'ın silahsızlandırılmasını zorlayabilecek hiçbir güç yok," ifadelerini kullandı.

General, Hizbullah’ın uzun yıllar boyunca biriktirdiği kapasite ve füzeler göz önünde bulundurulduğunda, "Lübnan’dan İsrail’e çok uzun bir süre boyunca füze atılmaya devam edeceği" tahmininde bulundu.

Amidror ayrıca, İsrail’in Hizbullah’ın genel askeri kapasitesini azaltmaya ve örgütü 25 yıl geriye götürmeye çalıştığını ifade etti, ancak bu hedefin gerçekleşeceğine dair bir garanti olmadığını vurguladı.

Pazar günü, İsrail medyası Hizbullah’ın işgal altındaki Hayfa’ya her gün birçok kez füze saldırısı düzenlediğini belirtti.

Medya kuruluşları, "Hizbullah, Hayfa’yı Kiryat Şimona ve Metula'ya dönüştürme sözünü yerine getirmeye çalışıyor," yorumunda bulundu.

Kanal 12 ise Lübnan’dan gelen saldırıların "her zaman devam edeceği ve durmayacağı" değerlendirmesini yaptı.

New York Times gazetesinin cumartesi günü yayımladığı makaleye göre de İsrailli yetkililer Hizbullah’ın güney Lübnan’a yönelik yoğun İsrail bombardımanına rağmen zorlu bir düşman olmaya devam ettiğini belirtti.

Yedioth Ahronoth gazetesinin askeri muhabiri Yoav Zeitoun, İsrail ordusu ile Hizbullah üyeleri arasındaki artan çatışmalara dikkat çekerek, İsrail ordusunun Hizbullah’ın askeri disiplin ve katı hiyerarşi konusundaki sıkı tutumunu daha iyi anladığını ifade etti.

Zeitoun ayrıca, "Hizbullah sınırda sadece yüzlerce savaşçıyla savaşıyor ve daha büyük güçlerini uzun sürecek bir savaş için geri hatlarda tutuyor," değerlendirmesini yaptı.

Paylaş:ydh

Lübnan Haberleri

Şehid Hasan Nasrallah'ın Askeri Tatbikatta Çekilmiş Özel Görüntüleri İlk Kez Yayınlandı
Siyonist İsrail Medyası Lübnan Savaşının Günlük Maliyetini Açıkladı
Cuma günü Hizbullah işgale karşı 21 askeri operasyon gerçekleştirdi
Hizbullah'tan Taziye Mesajı
İsrail İşgal Medyası Duyurdu! Hizbullah'tan Yeni Operasyon