İşgalcilerden İtiraf: Gazze'de Çamur İçinde Boğuluyoruz

İsrail raporu: Gazze'de çamur içinde boğuluyoruz ve Lübnan'da planlar belirsiz

Maariv gazetesinin haberine göre, İsrail’in mevcut stratejisi uzun savaşlar ve yıpratma savaşları üzerine inşa edilmemiştir. Ülkenin ekonomisi, insan sermayesine dayanmakta ve uzun süreli çatışmaların ekonomiyi çökertme riski bulunduğu belirtiliyor.

Gazete, "Üç IDF tümeni Gazze Şeridi'nde manevralar yapıyor. Ancak şu ana kadar Gazze'de hiçbir muharebe hedefine ulaşılamadı" ifadesine yer verdi. Ayrıca, Güney Komutanlığı'nın bir çıkış planı sunmadığı ve IDF'nin savaş hedeflerinin çoğuna henüz ulaşamadığı vurgulandı.

Gazete, 101 rehinenin serbest bırakılmadığı, Yahya el-Sinvar'ın ortadan kaldırılmadığı ve Hamas'ın tasfiye edilmediği kaydedildi.

Gazete, "Gün geçtikçe Gazze'nin çamuruna batıyoruz gibi görünüyor" yorumunu yaptı.

Lübnan Sınırında Gelişmeler

Gazete, Lübnan'da ise IDF'nin sınır köylerinin boşaltılmasına güvendiğini aktardı. Ordu, sınır çitinin kuzeyindeki hattın çoğunu kontrol altına almış olsa da, geleceğe yönelik planların belirsiz olduğu ifade

Gazete haberinde, Batı Şeria'da ordunun Nablus, Cenin ve Tulkarm'da faaliyet gösterdiği bildirildi. Shin Bet ile işbirliği içinde, Batı Şeria'yı başka bir güçlü cepheye dönüştürmemek amacıyla saldırı ve operasyon seviyesinin korunmaya çalışıldığı belirtildi.

İran Meselesi Karmaşık

İran konusunda ise gazete, İsrail hükümetinin ne yapacağına henüz karar vermediğini kaydetti. İki hafta önceki İran saldırısından sonra İsrail’in agresif bir şekilde saldırmak zorunda olduğu, ancak İran meselesinin karmaşık olduğu vurgulandı.

---


Ortadoğu Haberleri

Gazze'de Ne Kadar Konut Yıkıldı?
Şehid Yahya Sinvar O Teklifi Reddetmiş!
İşgal rejimi, ABD’nin THAAD füze savunma bataryasını konuşlandırdı
Hizbullah duyurdu: Siyonistlere ait İHA'yı imha ettik!
The Guardian: Sinvar Sembol Haline Geldi