İsrail Batı Şeria, Kudüs ve Ürdün sınırına Asker Gönderiyor!

İsrail Batı Şeria, Kudüs ve Ürdün sınırına askeri takviye gönderiyor

İşgal ordusu ve polisi, İran'ın uyarı ve tehditlerini bahane ederek Doğu Kudüs'e, Batı Şeria'daki temas noktalarına ve Ürdün'le olan doğu sınırına askeri takviye yapma kararı aldı.

Hafta başındaki Yahudi bayramları vesilesiyle ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sırasında direnişin operasyon düzenlenmesi beklentisiyle Kudüs'teki polis varlığının yoğunlaştırıldı

Yediot Aharonot'a göre, tatil dönemi için yapılan hazırlıklar çerçevesinde sınır hattı bölgesi, Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinin girişleri ve El Halil'deki İbrahimi Camii kapatılacak. Ayrıca, tatil döneminde yaklaşık 20 IDF taburu ve 20 Sınır Polisi bölüğü çeşitli görevlere atanacak.

İsrail, Hamas ve İran'ın 48 bölgesindeki Filistinlileri ve operasyonlara dahil ederek iç cepheyi karıştırmak istediğini iddia ediyor. Şin Bet, İran lehine operasyonlar düzenlemeyi planlayan İsrailli Arap ve Bedevilerden oluşan yaklaşık 20 hücreyi çökerttiğini açıkladı.

Filistin topraklarında 1948'de İsrail işgal devletinin kurulmasıyla birlikte yaklaşık 1 milyon Filistinli topraklarından sürüldü, bir kısmı da artık İsrail sayılan sınırlar "içinde" kaldı. Daha sonra İsrail vatandaşı olan bu Filistinliler, "48 Arapları" veya "içerideki Filistinliler" şeklinde anılmaya başlandı.

Ortadoğu Haberleri

Yahya Sinvar İşgal Güçleri ile Aslanlar Gibi Çarpışarak Şehit Oldu
Irak'tan Direnişinden Yeni Operasyon
ABD ve İngiltere'den Yemen'e Saldırı
Hizbullah darbe vurmuştu: Katiller yerleşim birimini tamamen boşaltıyor
Kilis'e 2 havan mermisi düştü! Güvenlik kaynaklarından açıklama