İsrail medyası: Kuzey yanıyor ama Lübnan'ı işgal etmek hiçbir şeyi çözmeyecek ve bize çok pahalıya mal olacak

İsrail medyası, İsrail'in Hizbullah ile savaşa hazır olmadığını, Gazze'de karşılaştığı zorluklardan çok daha büyük olacağını vurgulayarak işgal ordusunu Lübnan'daki savaşı genişletmemesi konusunda uyarıyor.

İsrail Times of Israel gazetesi, Gazze'deki mahkumlar konusunda bir anlaşmaya varılmasının pek mümkün olmadığı göz önüne alındığında, İsrail'in kuzeydeki çatışmaları sona erdirip yerleşimcileri evlerine geri döndürmenin kolay bir yolu olmadığını doğruladı.

Savaşın seyrini değerlendiren gazete, Netanyahu'nun 8 aylık bir süre içinde kuzeyde tam teşekküllü bir savaş yürütmek için zamanın uygun olmadığına karar verdiğini kaydetti. Hizbullah, Lübnan'dan devam eden roket ve insansız hava aracı fırlatmalarıyla başa çıkmak için, çatışmanın başlarında on binlerce İsrailliyi evlerinden tahliye etmeye ve ardından partinin savaşçılarına ve altyapısına karşı yavaş yavaş tırmanan bir kampanya başlatmaya karar verdi. "Sonuna hızla yaklaşıyor."

Gazete, Hizbullah'ın geçen hafta fırlattığı füze yağmuruna ve patlayıcı insansız hava araçları sürüsüne değinerek, harap olmuş Celile ve Golan'da en az 15 yangının çıkmasına yol açtı.

Çinli bilge Sun Tzu'nun "Ne zaman savaşacağını, ne zaman savaşmayacağını bilen kazanacaktır" sözüne ve Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nden araştırmacı Orna Mirzahi'nin şu ifadesine dayanmaktadır: "Zaman geçtikçe ve Çatışma kızışırsa savaşın çıkma ihtimali de artar” diye sordu gazete: “Şimdi savaşma zamanı mı?”

"Endişelenmeyin." Biden rotasını değiştiriyor

Gazete, savaşın başında "İsrail'e saldırmayı düşünenlere karşı askeri güç kullanmakla tehdit eden" "Kendinize dikkat edin, kendinize dikkat edin" diyen ABD Başkanı Joe Biden'ın, Hizbullah'ın ardından rotasını değiştirdiğini gördü. İsrail'e acı çektirme fırsatını "kırılgan" buldu ve onu tüketmeye girişti ve diplomatik bir çıkış yolu bulmak üzere bölgeye özel elçisini gönderdi.

Gazete, Amos Hochstein'ın bölgeye yaptığı birçok ziyaretin Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın açıkça şunu söylemesi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığına dikkat çekti: "Güneyde ateşkes olmadan kuzeydeki çatışmalar sona ermeyecektir." Lübnan cephesi destekliyor... “Gazze nihai ve belirleyicidir, onları kimse ayıramaz.”

Gazete, Hamas'ın oturup "İsrail'in" dünyadaki dostlarının kendi konumunu baltalamaya devam etmesini izlemesi gerekirken, "İsrail"in savaşı sona erdirme yönündeki nihai vaadi dışında kendisini her konuda geniş kapsamlı tavizler vermek zorunda bulduğunu gördü. Gazze'deki Hamas hareketinin lideri Yahya Sinwar'ın, müzakerelerde hareketin temsilcilerine şunları yazdığını iddia etti: "İsrailliler tam da istediğimiz yerdeler."

"Zafere hazır değiliz"

Mizrahi, "Hizbullah'ı yenmek için çok uzun ve karmaşık bir savaşa ihtiyacımız var" dedi ancak bu yalnızca uzun ve karmaşık bir savaş olmayacak ve İsrail bunu kazanmaya hazır olmayacak.

Gazete, eski Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'nin, "Ordu'nun" gelecek yıllara yönelik planının temellerini atmak üzere üst düzey askeri liderleri bir araya getirdiği "Zafer Çalıştayı"nı ve bunun sonucunda ortaya çıkan rahatsız edici sonuçları hatırlattı.

Gazete, otuz yıl boyunca İsrail "ordusunun" sahip olduğu tüm askeri üstünlüğün aşındığını ve ara sıra bombalamalar ve küçük yıldırım saldırıları gerçekleştirebilecek, zayıf kaynaklara sahip iki grup olarak görülen Hamas ve Hizbullah'ın, artık diğer ülkelerin ordularına eşdeğer yeteneklere sahipler.

Gazete, Hizbullah'ın tanksavar silahlara ve daha gelişmiş saldırı insansız hava araçlarına sahip olması nedeniyle İsrail "ordunun" Lübnan'da karşılaşabileceği zorlukların Gazze'de karşılaştığı zorluklardan çok daha büyük olacağı sonucuna vardı. Açık alanda önceden hazırlanmış savunmalarla savaşarak birkaç kilometre uzaktaki İsrail “ordusunu” hedef alabilecek.

Gazete, eski yedek subaylardan İsrailli askeri analist Eran Ortal'ın şu sözlerini aktarıyor: "Eğer 8 Ekim'de Hizbullah'a karşı savaşa girmeyi doğru bulmuyorsanız, bugün bu daha az mantıklı olur."

Neye göre yüksek fiyat?

Ortal, "Bizim stoklarımız boşalırken onlarınki dolu" diyen Ortaal, yüzbinlerce İsrail askerinin 8 ayı aşkın süredir Gazze'de savaştığını, "Ordu"nun da füze, hassas bomba stokunu yaktığını kaydetti. ve "Demir Kubbe" önleme füzeleri Hizbullah, İran'dan gelen insansız hava araçları ve diğer silahlardan yararlanıyor ve bunları İsrail'in hava savunmasını incelemek için kullanıyor.

İsrail ordu güçleri şu anda Hizbullah füzelerinden mümkün olduğu kadar uzakta, savunmaların arkasında ve arka yamaçlarda konuşlanmış olduğundan, bu işgal, çözmesi gereken sorunu, yani Hizbullah'ın İsrail'e ateş açmasını çözmeden, bu güçleri tehlikeye maruz bırakacaktır. Yerleşmeler.

Ortal, İsrail "ordusu" sınırdan 10 kilometre, hatta 20 kilometre uzaktaki her santimetre kareyi işgal etse bile Hizbullah'ın "İsrail"e füze atabileceğini ve çatışmanın maliyetli bir savaşa dönüşeceğini vurguladı. Hizbullah'ın yenilgiye uğratılacağı manevralar İsrail'in iç cephesine büyük zarar verdi.

Ortal, "Bedeli başarıdan çok daha büyük olacak" diye uyardı.

Gazete, bu gerçeğin "İsrail"e pek fazla seçenek bırakmadığını söyleyerek sözlerini noktaladı ve şunları ekledi: "Zaten şu anda Hamas ve Hizbullah'a karşı eş zamanlı bir savaş yürütmek İsrail'in içine düşeceği bir durum değil."

Bahane üretmeyi bırakın ve uyanın

İlgili bir bağlamda, İsrail "Walah" web sitesinin askeri muhabiri Amir Bouhbut, İsrail "Ordusu"ndaki kaynaklardan Hizbullah'ın yürüyüşüne ilişkin aktarılanları yorumladı: “Bahaneleri bırakın: Bir uyandırma çağrısı aldık. Kuzeydeki Pearl Harbor'a varmadan uyanın".

Lübnan Haberleri

Hizbullah İsrail askerlerini güdümlü füzeyle hedef aldı(VİDEO)
İşgalcilerden Hizbullah İtirafı
Şehid Hasan Nasrallah'ın Askeri Tatbikatta Çekilmiş Özel Görüntüleri İlk Kez Yayınlandı
Siyonist İsrail Medyası Lübnan Savaşının Günlük Maliyetini Açıkladı
Cuma günü Hizbullah işgale karşı 21 askeri operasyon gerçekleştirdi